x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dovleacul, medicament şi aliment în sezonul rece

Dovleacul, medicament şi aliment în sezonul rece

de IncomeMagazine    |    22 Oct 2012   •   06:53
Dovleacul, medicament şi aliment în sezonul rece
Sursa foto: Comstock Images/Getty Images/Comstock Images

Dovleacul este o legumă săracă în calorii, ce nu conţine grăsimi saturate sau colesterol, însă este o sursă bogată de fibre, antioxidanţi, minerale, vitamine, fiind recomandată de dieteticieni pentru controlul colesterolului şi în reducerea greutăţii.
Culoarea galben-portocalie este dovada că dovleacul este plin de betacaroten, care îi conferă proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante.
Acestea împiedică apariţia bolilor cardiovasculare şi diminuează riscul apariţiei diabetului.
Dovleacul este recomandat persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, dar şi celor cu risc crescut de a dezvolta tumori canceroase.
Dovleacul copt este indicat persoanelor care suferă de anemie, deoarece este bogat în acid folic (vitamina B9).

100 g de dovleac asigură 70% din necesarul zilnic de vitamina A.

 
Efecte terapeutice

Reduce riscul de cancer de colon

Dovleacu are un conţinut bogat în fibre alimentare, care protejează mucoasa colonului, precum şi de vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă.
Persoanele care suferă de diabet sau afecţiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede dacă includ în dietă supe sau mâncăruri cu dovleac crud.
 

Citeste mai mult despre beneficiile dovleacului


Citeste si

Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
Opt alimente care fac toamna mai usoara pentru organism
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă
7 alimente care te ajuta sa slabesti

×
Subiecte în articol: dovleac medicament cancer de colon