Specialiştii în nutriţie – şi nu numai ei – spun că, într-o dietă, frigiderul trebuie să fie prietenul dumneavoastră cel mai bun, iar vizitele în bucătărie sunt încurajate cu mare căldură. Deschideţi într-o zi frigiderul şi reorganizaţi-l: fructele şi legumele în coşuleţele speciale, iaurtul fără (prea multe) grăsimi şi kefirul pe raftul de sus, la fel şi brânza şi alte lactate pe care le consumaţi; pe raftul din mijloc puneţi una-două sticle cu ceai verde preparat în prealabil şi o ciocolată neagră; pe raftul de jos aşezaţi alimentele bogate în fibre şi lăsaţi un spaţiu pentru carnea pe care o scoateţi de la congelator înainte să o gătiţi. E de preferat ca respectivele bucăţi de carne să fie ori piept de curcan sau de pui, ori muşchi file. Nu uitaţi de cămară sau, în lipsa ei, de un loc ferit de prea multă lumină şi ceva mai răcoros, unde să puneţi borcănaşele cu boabe piper albe, roşii şi negre, pe care să le măcinaţi ori de câte ori aveţi nevoie. Din cămară nu trebuie să lipsească uleiul de măsline, un blender de mână, din acela micuţ, uşor de manevrat, o oală cu abur, o pâine integrală şi un borcănaş cu miere.
Chiar dacă nu aveţi balcon, încercaţi să găsiţi un loc – chiar undeva la vedere, pentru că arată foarte bine – pentru câteva ghivecele în care să vă plantaţi singur oregano, rozmarin şi cimbru, pe care le veţi folosi mai târziu, în loc de sare, pentru puiul şi legumele preparate la grătar, dar şi pentru salată sau paste. Nu uita că, dacă puneţi pe frigider o fotografie cu dumneavoastră sau cu cineva drag care râde cu gura până la urechi, vă veţi simţi de fiecare dată un alt om, mult mai fericit şi mai relaxat. Asta pentru că cercetările au arătat că râsul pe care vi-l poate provoca o astfel de imagine nu numai că vă va alunga stresul (provocat probabil de dieta „nemiloasă”), dar va contribui la scăderea concentraţiei de hormoni ai stresului din organism.