x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Gimnastică facială pentru fermitatea pielii

Gimnastică facială pentru fermitatea pielii

de Steluta Indrei    |    08 Noi 2012   •   13:03
Gimnastică facială pentru fermitatea pielii
Sursa foto: Thinkstock

Alături de creme şi măşti cosmetice, mai există o soluţie pentru păstrarea fermităţii şi elasticităţii pielii – gimnastica facială. Cuprinde exerciţii simple, pe care le poţi efectua dimineaţa şi seara, în faţa oglinzii, după ce te demachiezi. Cu siguranţă, cele mai multe dintre exerciţii îţi vor stârni râsul, dar în nici un caz nu te abţine. Râsul este un excelent exerciţiu pentru tonifierea musculaturii feţei. Rezultatele acestor mici şedinţe de gimnastică facială se pot vedea după primele patru-cinci zile de antrenament. Chipul tău va fi mai destins, pielea mai fermă şi mai plină de viaţă. Atenţie! Nu este exclusă febra musculară. Explicaţia: ca orice exerciţii, şi acestea pun la lucru muşchii feţei, iar aceştia se comportă ca toţi ceilalţi muşchi ai corpului nostru. Dar după câteva zile de acomodare cu mişcarea, disconfortul dispare.

● Să începem cu fruntea! Pentru a evita apariţia ridurilor, ridică sprâncenele cât de mult poţi, apoi lasă-le brusc în jos. Repetă exerciţiul de opt ori, efectuând câte trei serii.

● Formarea ridurilor din jurul ochilor poate fi încetinită cu ajutorului următorului exerciţiu: închide ochii, pune degetele la tâmple şi trage pielea spre exterior, menţinând astfel 15 secunde. Repetă această mişcare de 5 ori.

● Pentru conturarea pomeţilor: priveşte în oglindă şi execută tot felul de grimase care îţi vin în minte (zâmbet, mirare, diverse schimonoseli pe care le făceam în copilărie). Menţine fiecare "figură” minimum 5 secunde şi efectuează până la 10 repetări.

● Ridurile adânci de expresie de la nivelul obrajilor pot fi evitate printr-un exerciţiu care ne aminteşte tot de copilărie. ţuguiaţi buzele şi încercaţi să imitaţi un peşte. Repetaţi mişcările de 10 ori.

● Musculatura buzelor se tonifiază astfel: cu podul palmelor trage-ţi obrajii spre exterior şi pronunţă, pe rând, vocalele O şi E. Efectuează 10-15 repetări.

● Încearcă următorul exerciţiu care ajută la prevenirea apariţiei guşii: lasă capul spre spate, extinzând cât de mult posibil musculatura gâtului şi a bărbiei. Execută mişcarea de 10 ori, în câte trei serii.

● Pentru a tonifia musculatura gâtului se recomandă executarea unor rotiri ale capului spre stânga (10 repetări), apoi spre dreapta (10 repetări). Efectuaţi mişcările fără grabă.

×