Îţi îngrijeşti tenul şi cu toate acestea nu eşti mulţumită de rezultat? Poate şi pentru că omiţi o etapă importantă: gomajul. Deopotrivă esenţial pentru sănătate şi frumuseţe, gomajul se poate realiza cu ajutorul cremelor abrazive. Este benefic pentru piele, deoarece astfel sunt eliminate impurităţile şi sebumul din pori.
CREME HIDRATANTE
Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul medical Miko Med, atrage atenţia că procedeul de eliminare a celulelor moarte acumulate la suprafaţa epidermei nu are nici un efect dacă după efectuare nu se aplică creme hidratante.
În cazul în care gomajul este efectuat în scop terapeutic, este recomandat ca intervalul la care se realizează acesta să fie de minimum zece zile şi maximum 21 de zile.
Nu numai faţa poate să beneficieze de acest procedeu care vă catifelează pielea, ci întregul corp.
Pe corp se va realiza un gomaj mai blând decât cel de pe faţă, având în vedere că pielea de pe faţă este antrenată cu gomajul şi are o rezistenţă mai mare la acest procedeu cosmetic. Acolo unde pielea este mai îngroşată, de exemplu picioare, coate şi genunchi, gomajul are rolul de a îmbunătăţi aspectul şi supleţea.
Un avantaj de necontestat pe care îl prezintă gomajul este că poate fi efectuat fără a fi consultat medicul sau cosmeticianul. Dar gomajul are şi contraindicaţii. Astfel, după gomaj, cel puţin două-trei zile nu vom merge la plajă şi nici la solar.
"Efectuat mai des decât este recomandat, gomajul poate sensibiliza în mod accentuat pielea. Aceasta se va irita şi se va îngroşa mai repede", atrage atenţia dr Viviana Iordache.
GOMAJ BLÂND PENTRU PIELE USCATĂ
Produsele de gomaj se aleg în funcţie de tipul de piele. Astfel, pielea normală are la dispoziţie cele mai multe opţiuni. Persoanele cu pielea mixtă sau grasă au nevoie de un produs de gomaj cu o textură bogată în granule sau particule sintetice de curăţat. Mult mai fragilă, pielea uscată va beneficia de un gomaj blând, cu ajutorul unui produs pe bază de texturi catifelate sau de enzime absorbante, neiritante.
SARE DE MARE
În arsenalul de îngrijire a mâinilor se poate adăuga şi efectuarea unui gomaj. Celulele moarte formate în această zonă se poate îndepărta cu sare de mare amestecată cu zeamă de lămâie. Se vor peria mâinile cu această soluţie folosind o periuţă de dinţi de care nu mai avem nevoie. După ce au fost clătite cu apă călduţă, pe mâini se aplică o cremă grasă, vitaminizantă. Rezultatul: mâini catifelate.
Citește pe Antena3.ro