x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficii și ritualuri hammam: tot ce trebuie să știi despre acest tratament oriental

Beneficii și ritualuri hammam: tot ce trebuie să știi despre acest tratament oriental

31 Iul 2023   •   12:19
Beneficii și ritualuri hammam: tot ce trebuie să știi despre acest tratament oriental

Ritual vechi de câteva secole în Orientul Apropiat și în Orientul Mijlociu, hammamul este un adevărat interludiu de relaxare într-o oază de relaxare precum un centru spa. Vă spunem totul despre hammam și despre beneficiile acestui templu al bunăstării.

Hammamul, un ritual tradițional oriental

Originile hammamului datează din băile romane, dar forma sa actuală își are originea în Imperiul Otoman, care s-a întins din Africa de Nord până în Orientul Mijlociu până la începutul secolului XX. Baia turcească a devenit populară odată cu răspândirea islamului, începând cu secolul al VII-lea d.Hr. Acest lucru se explică prin riturile religioase: numeroase abluțiuni (spălări ale corpului) însoțeau rugăciunile, încurajându-i pe credincioși să mențină o igienă impecabilă.

Cu timpul, hammamul a devenit mai mult decât un simplu loc de răsfăț, a devenit un fenomen social, unde se întâlneau oameni de toate genurile și de toate mediile.

Oamenii veneau cu familia, prietenii, colegii sau pentru a face afaceri.

Este deosebit de popular în Maghreb, unde este un veritabil ritual, indiferent de vârstă, sex, situație personală sau profesională. Băile sunt rezervate bărbaților și femeilor (de obicei nu sunt mixte), iar oamenii petrec o după-amiază sau chiar o zi întreagă îngrijindu-se, relaxându-se și vorbind unii cu alții

Cum se desfășoară o ședință de hammam?

Dacă ai ales spa bucuresti pentru o sedință de hammam trebuie să știi cum se desfășoară aceasta,

"Hammam" înseamnă pur și simplu "baie cu apă caldă" în limba arabă. Acestea sunt camere în care te poți odihni în timp ce se difuzează aburi fierbinți.

Un hammam este împărțit în 3 camere:

Apodyteriul, la temperatura camerei, care este o cameră de relaxare.

Tepidarium, care acționează ca o cameră de tranziție, unde căldura este puțin mai intensă.

În cele din urmă, caldarium, cea mai fierbinte încăpere, unde umiditatea poate ajunge la 100%.

În timpul unei sesiuni de hammam, se presupune că trebuie să vă deplasezi din cameră în cameră treptat, rămânând în caldarium între 15 și 20 de minute pentru a dilata toți porii din piele. După aceea, te întorci în tepidarium pentru a te răcori și faci un duș cu săpun negru.

Obișnuiții repetă acest ritual la nesfârșit pe parcursul ședinței și se obișnuiește, de asemenea, să primească un scrub pe tot corpul, însoțit de un masaj, pentru a profita și mai mult de acest timp acordat corpului.

Care sunt beneficiile hammamului?

Indiferent dacă decizi să petreci 1 oră, 2 ore sau o după-amiază întreagă în hammam, acesta va avea o serie de efecte benefice asupra corpului cât și asupra pielii.

În ceea ce privește sănătatea, hammamul ajută la vindecarea problemelor respiratorii, în special datorită esențelor de eucalipt, salvie și laur, care vor contribui la curățarea bronhiilor și a plămânilor.

Este, de asemenea, o adevărată detoxifiere pentru mușchi și articulații: dacă suferi de dureri sau reumatism, ar trebui să mergi regulat.

Dacă suferi de senzația de picioare grele, de retenție de apă sau de o circulație sanguină deficitară, o sesiune într-o baie turcească este, de asemenea, o idee bună, deoarece căldura este unul dintre primele lucruri care stimulează circulația.

În sfârșit, hammamul este un concentrat de beneficii pentru frumusețea pielii: căldura activează transpirația, permițând organismului să evacueze apa, grăsimile rele și toate toxinele concentrate în dermă și epidermă. Mai mult, exfolierea cu săpun negru (cu proprietățile sale emoliente și înmuiere) și mănușa Kassa completează curățarea în profunzime a pielii.

Rezultatul: pleci cu o piele perfect moale, purificată de toate imperfecțiunile sale.

×
Subiecte în articol: hammam ritual tradițional oriental