x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ieşi din hibernare în haine bine alese

Ieşi din hibernare în haine bine alese

de Irina Cristea    |    28 Feb 2010   •   00:00
Ieşi din hibernare în haine bine alese
Sursa foto: /Thinkstock

Primăvara nu vine doar cu mărţişoare, ghiocei şi cocori, ci şi cu poftă de mişcare. Pentru cei care încă n-au luat măsurile necesare pentru a scăpa de stratul adipos care le-a ţinut de cald pe parcursul iernii, trecerea la fapte e: acum ori niciodată!

Fie că e vorba despre jogging, mers cu biclicleta sau plimbări în ritm alert, sfârşitul iernii trebuie să ne găsească pregătiţi să ne revenim din hibernare. Mai uşor de zis decât de făcut, dar mâine-poimâine se-arată sezonul estival, cu exigenţele sale demne de o cauză mai bună. Şi pentru că dezmorţeala fizică merge mână în mână cu cea psihică, e foarte important să ne simţim bine când ne apucăm să facem mişcare, să ne asigurăm că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca ea să ne priască. Să ne facem să vrem mai mult de la noi, nu să tânjim după nopţile lungi de iarnă.

Prin urmare, este momentul să învăţăm cum anume trebuie să ne îmbrăcăm pentru tipul de activitate fizică pentru care optăm, iar specialiştii care colaborează cu publicaţia britanică The Telegraph au, şi de data aceasta, desaga cu sfaturi pregătită. Este vital ca ţinuta de alergare sau cea aleasă pentru o ieşire cu biclicleta să fie comodă, dar există câteva reguli de care se ţine cont. Oricât de comod ar fi tricoul de bumbac cu trei numere mai mare, care, chipurile, ascunde rotunjimi mai mult sau mai puţin dorite, el va stânjeni mişcările şi va descuraja tehnica şi postura corectă. O bluză prea scurtă sau prea strâmtă va avea acelaşi efect. De reţinut şi că brizbrizurile gen paiete, strasuri sau franjuri n-au nici o legătură cu echipamentul sportiv (în afară de cazul când te cheamă Maria Sharapova sau Serena Williams).

Pantalonii lălâi care flutură pe lângă glezne nu vor servi decât drept obstacol în plus. Mult mai indicaţi sunt panta­lonii de trening tip pană, mai strâmţi în zona gleznei, sau, ideal, colanţi dintr-un material care absoarbe transpiraţia şi se mu­lează bine pe picior. În partea de sus se recomandă bluze din materiale care lasă pielea să respire. Principiul foiţelor de ceapă e sfânt - mai multe "stratri" de veşminte din ce în ce mai groase decât un trening gros peste un tricou pentru ca hai­nele ce devin de prisos să poată fi eliminate (şi legate în jurul taliei) pe măsură ce ne încălzim. Dacă modelul şi materialul sunt dictate de raţiuni practice şi obiective, culoarea e "te­renul" unde imaginaţia şi gustul fiecăruia pot zburda slobo­de. Orice nuanţă care bucură ochiul şi energizează este binevenită.

×
Subiecte în articol: sănătate & beauty