x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Igiena instrumentelor de machiaj

Igiena instrumentelor de machiaj

de Gina Matei    |    06 Oct 2009   •   00:00
Igiena instrumentelor de machiaj
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Le folosiţi de foarte mult timp. Vă înfrumuseţează, dar v-aţi gândit vreodată că ar putea să vă pună sănătatea în pericol? Pentru a nu se întâmpla acest lucru, luaţi-vă măsuri de protecţie. Asiguraţi instrumentelor de machiaj igiena de care au nevoie. Pe lângă faptul că prelungiţi viaţa instrumentelor din trusa de machiaj, vă veţi feri de problemele dermatologice.



Pensulele murdare=bacterii
Pensulele murdare pot cauza acnee. Cum? Machiajul învechit de pe o pensulă necurăţată în combinaţie cu sebumul de pe faţă poate duce la dezvoltarea bacteriilor, ce provoacă o mulţime de probleme dermatologice, de la puncte negre până la acnee şi iritaţii. Curăţarea pensulelor pentru machiaj trebuie făcută în funcţie de cât de des sunt folosite. Prin optima lor igienizare se împiedică formarea bacteriilor, pielea este ferită de probleme şi se prelungeşte viaţa instrumentelor. Este recomandat să nu amânaţi curăţarea lor! Acestea trebuie curăţate imediat după folosire. Niciodată nu trebuie să fie lăsate mult timp îmbibate cu produse cosmetice.

Dezinfectează cu alcool!
Nu doar pensulele pentru machiaj trebuie curăţate, ci şi restul instrumentelor pe care le folosiţi pentru înfrumuseţare. E foarte simplu să le curăţaţi! Aparatele de întors genele şi ascuţitorile pentru creioanele cosmetice se curăţă cel mai bine cu beţişoare de urechi înmuiate în alcool. Este important să dezinfectaţi lama ascuţitorilor, pentru a preveni depunerea bacteriilor, ce pot ajunge pe buze sau în zona ochilor.

Nu împrumuta!
Nu folosi niciodată un produs cosmetic de la cineva şi nici nu-l împrumuta pe al tău altei persoane. Dacă obişnuieşti să împrumuţi produse cosmetice, nu faci decât să te expui riscului mare de a contracta bacterii şi implicit o afecţiune cutanată. De asemenea, nu dilua niciodată cosmeticele uscate cu apă sau salivă, pentru că şi acesta este un mod de contaminare. În cazul în care mergi la un salon, asigură-te că pensulele nu au mai fost folosite pe o altă clientă şi sunt curăţate în prealabil.

×
Subiecte în articol: cosmetica