x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Începeţi cu un demachiant

Începeţi cu un demachiant

19 Mai 2012   •   21:00
Începeţi cu un demachiant

Pielea trebuie sa fie curata pentru a fi sanatoasa, astfel incat este important sa folositi solutii de curatare pentru a indeparta bland praful, machiajul si uleiurile de suprafata.

Folositi lotiuni fara sapun pentru curatarea fetei.
Usuca mai putin, comparativ cu sapunul obisnuit. Incercati lotiunea de curatare profunda Neutrogena sau Johnson pH 5,5.

Practicati exfolierea dupa varsta de 40 de ani.
Pielea elimina in mod natural stratul extern, descoperind stratul proaspat, cu aspect tanar, de sub el. La femeile pana in 40 de ani, aceasta descuamare apare la 30 de zile. Dupa varsta de 40 de ani, procesul dureaza 60 de zile, ceea ce usuca pielea, porii se astupa si se maresc, iar pielea devine terna si palida. Puteti totusi sa grabiti pocesul folosind un exfoliant. Sapunurile exfoliante contin granule minuscule de pilietilena, care indeparteaza fin celulele moarte si hidrateaza pielea. Nu va complicati cu sapunuri care contin samburi de migdale sau nuci. Acestea pot chiar rani pielea.
Daca aveti 40 de ani sau mai mult, puteti folosi zilnic sapunurile exfoliante fine. Daca aveti sub 40 de ani, folositi-le o data pe saptamana sau la nevoie.

Folositi o crema hidratanta.
Inainte de a folosi un produs antiimbatranire, merita sa dati o sansa cremelor hidratante. Acestea adauga umiditate si volum celulelor de la suprafata, ceea ce face pielea mai moale.

Folositi produsele fara ulei.
Acestea contin un ingredient numit dimeticona. Este un tip de silicon care da solutiilor de hidratare un aspect fin. Un exemplu bun ar fi produsul Oil of Olay.

Folositi solutii hidratante simple.
Daca aveti o piele sensibila, evitati hidratantele incarcate cu parfumuri si diverse extracte. Verificati eticheta: ar trebui sa contina mai putin de 10 ingrediente. Produsele Eucerin si Almay sunt o alegere inspirata si sunt bune pentru pielea sensibila.
Daca doriti totusi hidratante cu textura exotica, preparatele cu extract de ceai verde si alte esente, dar nu sunteti sigura de modul in care va reactiona pielea dumneavoastra, testati-le pe o zona mica de piele de pe gat, in spatele urechii. Aplicati hidratantul cateva nopti consecutiv. Daca nu apare nici o iritatie, roseata sau prurit, puteti sa-l folositi in siguranta pe toata fata.

Hidratati dupa dusuri si bai.
Cremele hidratante vor forma o bariera peste umiditatea deja existenta a pielii, ceea ce ofera timp pentru a fi absorbita.

×