x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ingredientul care ajută la accelerarea metabolismului. Mihaela Bilic: "Efectele benefice se manifestă chiar dacă e consumat în doze mici"

Ingredientul care ajută la accelerarea metabolismului. Mihaela Bilic: "Efectele benefice se manifestă chiar dacă e consumat în doze mici"

30 Iul 2024   •   20:30
Ingredientul care ajută la accelerarea metabolismului. Mihaela Bilic: "Efectele benefice se manifestă chiar dacă e consumat în doze mici"
Sursa foto: Hepta

Un anumit ingredient ajută la accelerarea organismului. Provine din Japonia și este specific bucătăriei asiatice.

Nutriționistul Mihaela Bilic pune accent pe mâncarea japoneză deoarece este foarte sănătoasă, niponii fiind cei mai longevivi oameni din lumea. 

„Ce învățăm de la japonezi? Că e sănătos să mănânci peștele nepreparat termic. Pentru siguranța alimentară se folosește sos de soia, ridiche murată și wasabi (pastă de hrean) care împiedică multiplicarea bacteriană, dar au și rolul de a “marina” proteinele din pește datorită sării și acidității.

Orezul are în primul rând rol hrănitor- conține amidon cu absorția lentă, deci satură și ține de foame. Apoi, pentru că este consumat rece, are și rol prebiotic. Un alt avantaj este că orezul nu are gluten iar grăsimea este aproape inexistentă în orice preparat tip Sushi.

Atenție, Sushi este dietetic, dar asta nu înseamnă că nu are calorii! Platoul format din Sushi și Maki are 440 g și 600 calorii, în schimb platoul cu Sashimi de somon are 150 g și 260 calorii. Diferența dintre ele o face, bineînțeles, orezul. Chiar și așa, Sushi este un fel de mâncare simplu și sigur pentru siluetă- nu are grăsimi ascunse, nu este gătit/prăjit, nu conține sos de amidon și glutamat cum au toate mâncărurile chinezești, iar pasta de wasabi accelerează circulația și metabolismul.”, a precizat aceasta, pe Facebook.

Beneficiile asupra sănătății

Planta este originară din Japonia iar în gastronomie se folosește rădăcina. Aceasta este rasă fin pentru a produce o pastă verde, picantă și aromată, folosită tradițional pentru sushi și sashimi.

Are efect antimicrobian, anti-inflamator, poate fi utilizat ca și antiseptic natural, reușind să combată bacterii precum E.coli, stafilococ sau Heliobacter pylori

„Wasabi sau hreanul japonez este o rădăcinoasă care are multiple virtuți medicinale. Deși este un condiment, nu un aliment, efectele lui benefice se manifestă chiar dacă e consumat în doze mici:
-efect antimicrobian (distruge bacteriile patogene), motiv pentru care se asociază obligatoriu cu peștele crud folosit la sushi
-efect anti-inflamator la nivel articular și intestinal; în plus desfundă sinusurile și căile respiratorii blocate de gripă și răceală
-antiseptic natural, combate bacterii precum E. Coli, stafilococ și chiar Helicobacter pylori; inhibă multiplicarea Streptococului mutans și scade riscul de carii dentare.
Wasabi e un stimulant digestiv, are efect de detoxifiere a ficatului, stimulează metabolismul și accelerează circulația- nu m-aș mira să fie “de vină” pentru longevitatea și sănătatea japonezilor!
Sper că v-am dat suficiente motive să includeți wasabi în alimentația voastră, simplu sau diluat în sos de soia. Merge și cu carne, și cu pește și cu legume și cu orez. Cât despre Sushi, îl găsim proaspăt preparat în supermarket și la restaurante (majoritatea cu livrare la domiciliu)… o alternativă sănătoasă de consumat în loc de fast-food, paste și pizza.”
, explică nutriționistul.

×
Subiecte în articol: wasabi mihaela bilic metabolism