x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ingredientul minune pentru un păr sănătos și strălucitor

Ingredientul minune pentru un păr sănătos și strălucitor

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2024   •   20:20
Ingredientul minune pentru un păr sănătos și strălucitor
Sursa foto: Hepta

Părul este unul dintre atributele frumuseții unei persoane, motiv pentru care depunem adesea eforturi să-l menținem sănătos și strălucitor.

Produsele de îngrijire a părului promit efecte imediate și de durată însă majoritatea conțin o mulțime de ingrediente chimice. Însă există alternative naturale cu efecte extraordinare. 

Totodată, anumite medicamente, oboseala, stresul, folosirea produselor de coafare, anumite afecțiuni ale glandei tiroide sunt câteva dintre cauzele care provoacă deteriorarea sau căderea părului. 

Dacă pierzi mai mult de 150 de fire de păr pe zi trebuie să mergi la un medic dermatatolog pentru a afla cauza. 

Unele studii arată că sucul de ceapă poate stimula regenerarea părului, efectul fiind vizibil într-un timp scurt. Ceapa conține anumite minerale benefice pentru păr. Nutrienții din zeama de ceapă aplicați pe foliculii firelor de păr accelerează creșterea și oferă volum și strălucire, notează doc.ro.

Ceapa este bogată în sulf, care se găsește în aminoacizi, componente ale proteinelor.

Proteinele, în special cheratina, bogată în sulf, sunt necesare pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă.

Mod de preparare

Se curăță patru cepe, se toacă în bucăți mici, apoi se mărunțesc bine cu un blender. Pasta rezultată se trece printr-o sită, iar sucul rămas se aplică pe scalp. Sucul de ceapă se folosește înainte de fiecare spălare, se lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi se spală.

Cercetările arată și eficiența rozmarinului privind combaterea căderii părului. Acesta poate fi folosit sub formă de ulei (aplicat în șamponul folosit pentru spălarea părului) sau apă (apa de rozmarin), însă efectele vor fi vizibile după mai mult timp, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: păr sanatate sampon frumusete suc ceapa ceapa