x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Machiaj de sărbătoare şi cuburi de gheaţă

Machiaj de sărbătoare şi cuburi de gheaţă

de Gina Matei    |    15 Dec 2009   •   00:00
Machiaj de sărbătoare şi cuburi de gheaţă
Sursa foto: /iStock

Îţi doreşti să fii frumoasă de sărbători. Dorinţa îţi poate fi îndeplinită. Condiţie: alege machiajul care te pune în valoare. Criteriile pe care trebuie să le respectăm atunci când alegem fardurile, dar şi care sunt cele mai frecvente greşeli care ne pot afecta chiar sănătatea, ne dezvăluie Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.



Fard de pleoape sub formă de pudră
Aţi fi tentate să schimbaţi produsele cosmetice în această perioadă! "Total greşit! Deşi vrei un look mai special, nu înseamnă că trebuie să îţi înlocuieşti fardurile. Despre cele pe care le foloseşti ştii că nu-ţi provoacă iritaţii. Rişti să foloseşti un produs de la care te poţi alege cu o alergie", ne avertizează specialistul nostru. Aceste alergii pot fi date de fardurile de pleoape, fondul de ten sau chiar de ruj. Este recomandat să alegeţi un fard de pleoape sub formă de pudră. Deşi un fard de pleoape gras are avantajul de a usca mai puţin pielea pleoapelor, acesta nu are aspectul natural al celui sub formă de pudră.

Rimel îndrăzneţ
Gene lungi, curbate. Prin urmare, o privire intensă, ca de sărbătoare. Cum? Alege un rimel în a cărui compoziţie intră vitamine şi emulsii. Acestea hrănesc firul de păr. Dacă pentru celelalte produse nu se aplică regula "scump şi bun", în cazul rimelului se aplică. Un rimel de calitate trebuie să se întindă uniform, nu lipeşte genele şi nici nu se adună pe ele sub forma unor bobiţe. Şi un asemenea rimel este unul scump. La petrecerile de sărbători puteţi folosi şi un rimel waterproof. Însă specialistul nostru atrage atenţia că nu trebuie să vă faceţi un obicei din a folosi un astfel de rimel.

Medicul Viviana Iordache îţi îngăduie ca de sărbători să foloseşti şi un tuş. "Însă asemeni rimelului waterproof, acesta trebuie aplicat doar de sărbători, pentru că usucă pielea şi este iritant", precizează specialistul nostru.

Graba strică treaba

Te pregăteşti să ajungi la petrecere. Chiar şi aşa, nu trebuie să faci mişcări bruşte când te fardezi, mai ales în zona ochilor. Rimelurile şi creioanele dermatograf, manevrate în grabă, sunt cauze frecvente de accidente oculare, de tipul zgârieturilor conjunctivei sau chiar a corneei. Dacă s-a întâmplat totuşi ca rimelul să intre în mod accidental în ochi şi nu aveţi ser fiziologic la îndemână pentru a curăţa ochiul, clătiţi din abundenţă cu apă rece sau clipiţi foarte des pentru a umezi corneea. De asemenea, puteţi aplica o compresă rece, care reduce senzaţia de usturime.

Trucuri:

· În noaptea de Revelion poţi să foloseşti în locul clasicului rimel negru, un rimel albastru. Efect: o privire îndrăzneaţă

· Înainte de a te ruja, aplică pe buze puţin fond de ten sau puţină pudră. Efect: rujul va rezista mai mult

· Când machiajul este gata, aplică un cub de gheaţă peste toată faţa. Efect: machiajul va rezista toată noaptea de Revelion


×
Subiecte în articol: cosmetica