Dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, precizează
că tipul tenului este primul criteriu de care trebuie să se ţină cont în
aplicarea măştilor.
MĂŞTI HIDRATANTE ŞI EMOLIENTE
Măştile cu colagen, parafină şi acid hialuronic sunt cele mai recomandate în sezonul rece. Acestea se găsesc în comerţ. Pentru a ne menţine pielea frumoasă putem folosi şi măşti preparate în casă, cu efect hidratant. Astfel, se combină gălbenuşul de ou cu miere, smântână, kiwi sau banane şi se obţine o cremă hidratantă şi, în acelaşi timp, nutritivă, care conferă luminozitate tenului.
Măştile emoliente sunt, de asemenea, indicate în sezonul rece. "Prin aplicarea măştilor emoliente se asigură regenerarea celulelor şi preîntâmpinarea ridurilor", precizează dr Viviana Iordache. Ingredientul de bază al acestora este gălbenuşul de ou, dar extrem de eficientă este şi mierea. Reţeta este simplă: se freacă un gălbenuş de ou cu două linguri de miere. Se întinde pasta astfel obţinută pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi se clăteşte cu infuzie de muşeţel.
ULEI DE MIGDALE
Din comerţ poate fi achiziţionată o mască ce conţine fie ulei de migdale, fie proteine din lapte sau extract din miere, toate acestea având un puternic efect hidratant.
Aceste creme sunt recomandate în primul rând persoanelor cu ten uscat, ridat sau acneeic. Aceste persoane trebuie să schimbe produsele cosmetice folosite vara cu unele mai hidratante, indicate în sezonul rece.
CONTRAINDICAŢIE
Argila absoarbe rapid sebumul de la suprafaţa pielii, ceea ce determină uscarea acesteia. De aceea, măştile cu argilă, atât de benefice vara, nu sunt recomandate în sezonul rece.
INHALAŢII
Pe lângă aplicarea periodică a măştilor esenţială este şi îngrijirea zilnică a tenului. Băile de aburi pentru ten reprezintă o metodă extrem de eficientă de curăţare a tenului. Aceasta se poate realiza prin băi de aburi, cu uleiuri esenţiale de muşeţel, lavandă şi santal. Într-un vas cu apă fierbinte se pun câteva picături de ulei (unul dintre cele trei). Se expune faţa la aburi, după ce am acoperit capul cu un prosop.
Citește pe Antena3.ro