x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Merg la interviu. Cum mă machiez?

Merg la interviu. Cum mă machiez?

de Gina Matei    |    04 Mai 2010   •   00:00
Merg la interviu. Cum mă machiez?
Sursa foto: /THINKSTOCK

Felicitări! Ai fost selectată să mergi la interviul de angajare la firma la care îţi doreai de atât timp să lucrezi. Nu vrei să dai greş şi eşti conştientă că detaliile contează. Ţi-ai fixat în amănunt ţinuta. Cum rămâne cu machiajulĂ Dacă nu vrei să greşeşti, ai putea ţine seama de sfaturile venite din partea specialistului nostru.



Lipsa machiajului te poate face să arăţi ştearsă, în timp ce un machiaj strident denotă lipsă de seriozitate. Aşadar, alege o cale de mijloc: un machiaj natural, discret, în nuanţe cât mai apropiate de culoarea pielii tale.

FONDUL DE TEN
Aplică fondul de ten după ce ai aplicat o cremă hidratantă pe faţă. Pentru că este vorba despre un machiaj de zi, alege o nuanţă apropiată de culoarea tenului şi nu folosi prea mult.

Sfat: Întinde bine fondul de ten şi aplică şi pe gât, şi pe decolteu dacă sunt la vedere.

De evitat: Nu opta pentru fond de ten sau pudră cu particule strălucitoare. Acestea sunt potrivite la o petrecere, spune Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

FARD DE OCHI
Naturaleţe este cuvântul de ordine şi când vine vorba despre machiajul ochilor. Alege nuanţe de bej, maro sau alb.
De evitat: fardurile sidefate.

RUJ, DAR NU ROŞU!
Chiar dacă rujul roşu îţi vine atât de bine, trebuie să renunţi pentru moment la el. Optează pentru nuanţe cât mai discrete, cât mai apropiate de nuanţa naturală a buzelor tale. Astfel, buzele vor fi suficient de conturate şi de hidratate.

ATENŢIE LA MANICHIURĂ!
Acordă atenţie şi manichiurii. Este clar că trebuie să fie impecabilă. Unghiile ar trebui date cu un lac incolor, nicidecum cu o ojă ţipătoare. Şi lungimea unghiilor va fi medie.

PARFUMUL CONTEAZĂ!
Nu doar ma­chiajul şi ţinuta te vor ajuta să faci o primă impre­sie bună. Ai grijă şi de parfum! Acesta trebuie să fie cât mai discret şi într-o cantitate rezonabilă. De preferat ar fi să optezi pentru aro­mele florale.

Trucuri
• Dacă este necesar, aplică anticearcăn. Nu exagera însă!
• Nu folosi dermatograful. Dacă totuşi nu poţi renunţa la el, foloseşte-l cu... zgârcenie!
• Ai voie să aplici rimel negru. În acest caz, asigură-te că genele nu se lipesc între ele.

×
Subiecte în articol: cosmetica