În primul rând, nu trebuie să sărim peste acesta chiar dacă suntem grăbiți. În plus, este bine să fim atenți la ce consumăm pentru a avea energie toată ziua.
"Sunt trei lucruri foarte importante pe care trebuie să la conţină, în primul rând carbohidrați cu absorbție lentă, cu indice glicemic redus, adică integral. Covrigul nu face parte din această categorie de carbohidrați integrali, însă, cerealele integrale, de ovăz, de grâu, fulgii de ovăz, de grâu, de hrişcă şi pâinea integrală de secară, de graham face foarte bine pentru prima masă a zilei.
Dimineața pâinea nu îngrașă, cine ne ajută foarte mult până în masa prânzului.
Pe lângă aceste elemente se potrivește proteina. Când ținem post alegem o proteină vegetală respectiv boabe de fasole, humus, să nu uităm nici de avocado, de măsline sau de brânza tofu, iar dacă nu ţinem post rămânem cu ou, cu brânză, cu un pic de cașcaval, unt, carne, peşte. Al treilea lucru sunt vitaminelele şi mineralele; fie legume atunci când vine vorba de sandviș, sau zacuscă şi vinete şi fructele în cerealele cu lapte", explică medicul nutriționist Laura Ene,la Antena 3 CNN.