x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Mit și adevăr despre cremele antirid

Mit și adevăr despre cremele antirid

29 Aug 2023   •   13:00
Mit și adevăr despre cremele antirid

Ridurile încep să apară pe fețele femeilor și a bărbaților deopotrivă odată cu înaintarea în vârstă. Chiar dacă unele dintre ele arată sexy, altele pot să ne strice întreaga dispoziție, odată ce ne ridicăm ochii și ne uităm în oglindă.

Pentru acestea din urmă, încercăm să găsim soluții pentru a le sterge sau măcar a le estompa pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Desigur că există proceduri estetice care te pot ajuta, însă acestea nu sunt întotdeauna la îndemâna tuturor și atunci căutăm variante care să ni se potrivească.

Una dintre cele mai la îndemână opțiuni este crema antirid, pe care o poți folosi indiferent de locația în care te afli, indiferent dacă e zi sau noapte. Cremele le găsești în magazine online de specialitate unde, de multe ori, poți să prinzi reduceri și astfel să te bucuri de calitate superioară la prețuri care să se încadreze în orice buget.

Fiind cea mai cunoscută metodă de a estompa ridurile, folosirea cremelor antirid are și o mulțime de mituri în jurul său. Pe o parte dintre acestea o vom demonta azi, iar, dacă știi tu și altele și cum să le combați, așteptăm să ne scrii în comentarii. Sigur avem și noi de învățat ceva de la tine.

Mituri despre cremele antirid

Asupra a fiecărui obiect sau idee din lumea asta se pot crea mituri, iar cremele antirid nu sunt o excepție. Noi suntem aici să demontăm o parte din ele și să te încurajăm să le folosești pentru a arăta mai bine și pentru a te simți mai bine în pielea ta!

1. Cremele funcționează instantaneu

Acest lucru ar fi prea frumos să fie adevărat și nu am mai vedea niciodată o persoană supărată că au început să îi apară riduri pe față, fie ele și de expresie.

Ca și în cazul oricărui alt tratament cosmetic, și pentru cel antirid cu ajutorul cremelor există o perioadă de timp care trebuie să treacă până să se vadă cu adevărat efectele pe care acestea le au. Uneori pot să treacă și câteva luni bune până să se vadă cu ochiul liber.

Cu toate acestea, nu înseamnă că dacă nu vezi rezultate după primele aplicări trebuie să renunți și să o iei de la capăt cu ajutorul altei creme. Consecvența va da rezultate.

2. Ridurile dispar complet

Și în această situație am vedea oameni mult mai fericiți chiar și dacă vorbim de un proces care durează câteva luni.

Din păcate, acest lucru nu este posibil. Este adevărat însă că o combinație de creme antirid potrivite tenului fiecăruia în parte + hidratare + un stil de viață sănătos poate să contribuie la estomparea semnificativa a acestora.

Însă numai intervențiile chirurgicale pot să le facă să dispară complet  și, adevărul fie spus, nu toată lumea își dorește să se supună acestora.

3. Ingredientele naturale sunt mai bune decât cele din laborator

Nu putem să luăm partea niciunui tip de ingredient și să spunem că unul este mai bun decât celălalt.

Ce putem face însă este să recunoaștem meritele fiecăruia și să căutăm produsele care ni se potrivesc. Poate unele au în componență un procent mai mare de ingrediente naturale; altele însă unul mai mare de ingrediente sintetice.

4. Produsele ieftine nu sunt la fel de bune ca cele scumpe

Bune înseamnă ceva diferit pentru fiecare. Așadar, poate mie mi se potrivește pentru nevoile pe care le am o cremă care costă 50 de lei, însă ție una care costă 250 de lei. Poate pentru mine 50 de lei înseamnă mult, iar pentru tine puțin.

Atunci când vorbim despre sume, totul este relativ și trebuie neapărat să ne întoarcem la ideea de a folosi ce ni se potrivește.

Magazinele specializate pe produse cosmetice - atât cele online, cât și cele fizice - vor avea mereu reduceri în așa fel încât produsele profesionale să se poată încadra în orice buget.

Cel mai important în orice proces de tratament este să găsești acele produse care ți se potrivesc cel mai bine, care te fac să te simți mai bine și care te ajută să fii sănătoasă.

Credite foto: unsplash.com

 

×