x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Necesarul zilnic de pâine. Nutriționistul Doru Negru: "Mai mult nu avem nevoie"

Necesarul zilnic de pâine. Nutriționistul Doru Negru: "Mai mult nu avem nevoie"

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   14:30
Necesarul zilnic de pâine. Nutriționistul Doru Negru: "Mai mult nu avem nevoie"
Sursa foto: Hepta

Românii sunt mari consumatori de pâine dar știm cât trebuie să mâncăm de fapt în fiecare zi?

Câtă pâine trebuie să mâncăm, de fapt. Doru Negru: Nu văd de ce ți-ar trebui mai multă

Cantitatea de pâine sau cereale necesară organismului variază în funcție de vârstă, sex, stil de viață, obiective personale. Produsele din cereale conțin fibre, vitamine și minerale. 

"Pâinea e foarte bună. Este pâinea noastră cea de toate zilele. E foarte bună. 150-200 de grame de pâine pe zi ar trebui să mâncăm. Mai mult nu avem nevoie. Acel ”papă, ia cu pâine că pâinea ține de foame” devine păgubos. Cea mai bună pâine ar fi pâinea din cereale integrale, numai că ce găsim noi ca pâine neagră pe piață e un fel de pâine vopsită. Cea mai bună pâine este cea pe care o găsești la magazinul de lângă tine.

Câtă, aici e discuția. Trebuie cântărită. Aici e mai complicat. E ușor de spus. Mai mult de 200 de grame de pâine nu văd de ce ți-ar trebui într-o zi, dacă nu ești durduliu. Dacă ești durduliu, poți să scazi la 150 de grame de pâine pe zi. Am fost cu toții obișnuiți că pâinea ține de foame. Dacă nu simt gust de pâine în gură parcă nu îmi ajunge mâncarea, parcă nu mă satur. Este de văzut cât anume mâncăm", a explicat Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, pentru DC MEDICAL.

 

×
Subiecte în articol: paine doru negru