x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Obiceiul care poate fi fatal. Avertismentul neurochirurgului Vlad Ciurea: ”Crește tensiunea nervoasă”

Obiceiul care poate fi fatal. Avertismentul neurochirurgului Vlad Ciurea: ”Crește tensiunea nervoasă”

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   19:00
Obiceiul care poate fi fatal. Avertismentul neurochirurgului Vlad Ciurea: ”Crește tensiunea nervoasă”
Sursa foto: vchal/Getty Images/iStockphoto

Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează asupra unui obicei care poate provoca probleme grave de sănătate și chiar moartea.

Acesta spune că emoțiile negative, furia, cearta pot fi fatale în unele cazuri. Astfel că și o simplă neînțelegere poate declanșa un accident vascular cerebral (AVC) care să fie fatal.

”De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv. Este adevărat.

Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral, mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut”, a explicat acad. prof. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Accidentul vascular cerebral (AVC) repreintă o urgență neurologică majoră, care poate pune viața în pericol dacă nu se intervine rapid. Acesta se produce atunci când  fluxul de sânge, într-o parte a creierului, este întrerupt sau redus, privând ţesutul cerebral de oxigen şi nutrienţi. 

Anual, peste 60.000 de români suferă de un AVCl, potrivit datelor Ministerului Sănătății. 

×
Subiecte în articol: avc cearta Vlad Ciurea