x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Obiceiuri care irită frumuseţea

Obiceiuri care irită frumuseţea

de Gina Matei    |    19 Mai 2009   •   00:00
Obiceiuri care irită frumuseţea
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Uneori, gesturile, metodele de îngrijire, obiceiurile ne pot pune în pericol frumuseţea şi chiar sănătatea. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, precizează că există un ghid întreg al gesturilor de care trebuie să ne ferim.



BĂILE DE ABUR USUCĂ PIELEA
Extrem de periculoasă este supraexpunerea la ultraviolete, pentru că dăunează atât frumuseţii, cât şi sănătăţii pielii. În urma acestei supraexpuneri apar ridurile, petele, aluniţele şi leziunile de tip canceros ale pielii.

"Nu recomand nici expunerea exagerată la abur. Această expunere nu trebuie făcută foarte des, pentru că are un efect foarte puternic asupra pielii, iar practicată frecvent usucă pielea şi o predispune la coşuri şi iritaţii", menţionează medicul Viviana Iordache.
Extragerea comedoanelor este, de asemenea, riscantă şi trebuie să o lăsăm întotdeauna pe seama unui specialist.

Un risc mare pentru ten îl are şi mersul la culcare fără a ne demachia. Dacă omitem această etapă, porii rămân astupaţi, împiedicând tenul să se oxigeneze.

De evitat este şi epilarea cu ceară sau aparat mecanic înaintea ciclului menstrual. Pielea se va înroşi mai rău, se va irita şi vor creşte mai multe fire sub piele. În ceea ce priveşte părul, clătirea insuficientă a acestuia este una dintre principalele cauze ale lipsei de strălucire.

De aceea, este mai bine să ne clătim cu apă din belşug. Tot pentru sănătatea părului, trebuie să evităm folosirea elasticelor, care în timp pot duce la ruperea firelor de păr.

De asemenea, şamponul şi măştile de păr trebuie adaptate sezonului. Prin urmare, vara vom folosi un şampon lejer şi o mască hidratantă.
Unele obiceiuri pun în pericol sănătatea unghiilor.
Acestea nu trebuie roase, iar cuticulele nu trebuie tăiate.
Recomandat este să le împingem în jos cu ajutorul unor beţişoare speciale.

Şi pentru că soarele devine din ce în ce mai puternic, medicul Viviana Iordache ne sfătuieşte să nu ne încruntăm şi nici să nu privim cu ochii întredeschişi. Vom grăbi astfel apariţia ridurilor.

Utilizarea produselor de îngrijire şi machiaj trebuie să se facă adecvat, pentru zona pentru care au fost concepute. Nu se folosesc produse expirate pentru că acestea nu numai că nu-şi fac efectul, dar pot conţine bacterii care să provoace iritaţii ale pielii sau, în cazul produselor pentru ochi, infecţii.

Tot cu infecţii vă puteţi alege şi în cazul în care împrumutaţi produsele de machiaj unei prietene sau colege de serviciu. Cele mai multe infecţii sunt provocate de produsele cosmetice expirate, pentru ochi (conjunctivită) şi a rujurilor (herpes simplex).

×
Subiecte în articol: cosmetica