x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Operația de micșorare a sânilor. Cine are nevoie?

Operația de micșorare a sânilor. Cine are nevoie?

de Magda Bucur    |    07 Iul 2015   •   15:06
Operația de micșorare a sânilor. Cine are nevoie?

Într-o perioadă în care tot mai multe femei își doresc sâni mai mari, să vorbești despre reducția mamară pare un moft. Totuși, există femei pentru care mărimea exagerată a sânilor reprezintă un disconfort fizic și psihic. Cel mai bun exemplu este al tenismenei Simona Halep care a trecut printr-o operație de micșorare a sânilor, pentru a atinge un nivel crescut de prformanță în sportul pe care îl practică.

Când sunt prea mari sânii mari?

Hipertrofia mamară reprezintă creșterea excesivă în volum și greutate a sânilor, fapt ce produce întinderea și relaxarea ligamentelor care susțin glanda mamară, dar mai ales a pielii ce o conține. Astfel apare și ptoza mamară, sânul se lasă iar problemele care țin de acest aspect nu sunt doar de natură estetică. Cele mai întalnite neplăceri ce apar din cauza sânilor foarte mari sunt durerile de gât, de umeri și de spate.

Din cauza greutății mari, apar modificări ale posturii corpului, putându-se ajunge chiar la deformari ireversibile ale coloanei vertebrale cervicale. Hernia de disc este o altă problemă ce poate fi luată în considerare, mai ales din cauza faptului că, de multe ori, sânii foarte mari sunt asociați cu obezitatea. O altă problemă legată de mărimea exagerată a sânilor e apariția eczemelor, a dermatitelor și micozelor, la nivelul pielii din șanțurile submamare. Se întâmplă mai ales vara, din cauza transpirației, sau din cauză că femeile poartă lenjerie intimă nepotrivită, realizată din materiale care nu lasă pielea să respire.

Operația se face după 16 ani și durează în jur de 2 ore


Intervenția de micșorare a sânilor se realizează prin îndepartarea țesutului mamar excesiv pentru a obține o marime sănatoasă și confortabilă a sânilor, pentru a-i ridica și a-i contura.

”Tehnicile de reducție mamară variază în funcție de mărimea, forma sânilor și cantitatea de țesut ce urmează să fie îndepărtat. Incizia pleacă din jurul areolei mamare, se extinde vertical pe polul inferior al sânului. În tehnica modernă NU se mai face incizia din șanțul submamar ! În functie de caz, incizia poate avea forma de litera L sau I.”, explică dr. Călin Doboș, chirurg estetician.

Prețul unei astfel de intervenții este în jur de 2.500 de euro, iar recuperarea durează circa două săptămâni.
 

×
Subiecte în articol: sani micsorare