x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pedichiura french, pro şi contra

Pedichiura french, pro şi contra

de Georgeta Licsandru    |    12 Aug 2008   •   00:00

Majoritatea femeilor au încercat cel puţin o dată manichiura french. Despre pedichiura french însă ştiu mai puţine dintre ele, chiar dacă nu este o tendinţă tocmai nouă. Fie că vorbim despre manichiură, fie despre pedichiu­ră, această metodă se remarcă prin simplitate şi eleganţă în acelaşi timp. Acest lucru se datorează nuanţelor pastelate de ojă folosită. Mai mult, manichiura şi pedichiura french au avantajul că pot fi asortate la orice ţinută, se potrivesc la fel de bine la vestimentaţia pentru birou ca şi la hainele pe care le purtăm cînd ieşim la plimbare sau mergem în concediu. Majoritatea femeilor au încercat cel puţin o dată manichiura french. Despre pedichiura french însă ştiu mai puţine dintre ele, chiar dacă nu este o tendinţă tocmai nouă. Fie că vorbim despre manichiură, fie despre pedichiu­ră, această metodă se remarcă prin simplitate şi eleganţă în acelaşi timp. Acest lucru se datorează nuanţelor pastelate de ojă folosită. Mai mult, manichiura şi pedichiura french au avantajul că pot fi asortate la orice ţinută, se potrivesc la fel de bine la vestimentaţia pentru birou ca şi la hainele pe care le purtăm cînd ieşim la plimbare sau mergem în concediu.  

Aspect natural  

Ce înseamnă totuşi "french"? În primă fază se aplică un lac de unghii cu o culoare cît mai apropiată de nuanţa unghiilor. Efectul french se obţine prin aplicarea unui strat de ojă albă la vîrful unghiilor, urmînd curbura unghiilor astfel încît totul să pară cît mai natural. Pentru femeile care nu reuşesc să aplice uniform acest strat de ojă albă există în comerţ aşa-numitele "benzi pentru manichiura french". Acestea se pun pe unghie, lăsînd liberă doar partea superioară. După aplicarea ojei, benzile se înlătură. În final, după ce unghiile s-au uscat se aplică un strat de ojă foarte deschisă, transparentă sau roz, după preferinţele fiecăreia. Pedichiura french are avantajul că se poate efectua şi pe unghii scurte. Unghiile pot fi conturate frumos chiar dacă sînt tăiate drept.

Atenţie la unghiile false!  

Nu trebuie să ne temen că oja ne-ar putea afecta unghiile. "Dacă unghia este sănătoasă, oja nu este dăunătoare, deoarece cheratina din unghie – proteina care intră în structura unghiilor – este solidă. Problemele apar atunci cînd pigmenţii din oja de proastă calitate pătrund în unghie. Unghia nu se îmbolnăveşte propriu-zis, însă după ce oja este ştearsă, unghia are o culoare gălbuie, nesănătoasă", arată dr Carmen-Madeleine Curea, medic dermatolog la Spitalul Colentina. Pedichiura franţuzească are unele inconveniente atunci cînd se folosesc unghiile false. Acestea pot afecta unghiile naturale, care nu mai pot respira şi cu timpul îşi pierd luciul natural. De asemenea, substanţele cu care sînt lipite unghiile false pot provoca alergii.


RECOMANDĂRI. Pentru menţinerea sănătăţii unghiilor este important cum înlăturăm oja. Pentru aceasta trebuie folosit un dizolvant nu foarte agresiv. Unghiile trebuie şterse o dată la 10-12 zile, pentru a fi date cu ojă din nou. După înlăturarea ojei cu acetonă este recomandată aplicarea unei creme hidratante care să prevină apariţia inflamaţiilor şi a deshidratării la nivelul cuticulelor.

×
Subiecte în articol: french cosmetica unghiile