x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Petale pentru frumuseţe

Petale pentru frumuseţe

de Gina Matei    |    24 Aug 2010   •   00:00
Petale pentru frumuseţe

Natura îţi oferă petalele de crin, de trandafir şi de crăiţă. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, îţi spune cum se le foloseşti în beneficiul tenului tău.


ULEI DE MĂSLINE ŞI CRIN
Peste câteva petale de crin se adaugă ulei de măsline cât să le acopere. Se lasă 5-6 zile la mace­rat. Ulterior, cu acest ulei se fac aplicaţii pe gât, mâini şi decolteu. "De cele mai multe ori, aceste zone, deşi expuse vederii, sunt neglijate. Cu acest ulei, pielea va fi hidratată şi strălucitoare", precizează specialistul nostru.

Petalele de crin au efect antimicrobian, calmant şi cicatrizant. Aşadar, fac bine tenurilor cu acnee, răni, arsuri uşoare. Cu o lingură de petale proaspete de crin la o cană cu apă (250 ml) se prepară o infuzie sau un decoct. După ce se strecoară, cu apă se spală sau se curăţă faţa cu comprese. Petalele din infuzie sau decoct se pot aplica pe ten, călduţe. Ele curăţă tenul.

De asemenea, specia­listul nostru recomandă măştile din petale de crin şi miere pentru tenurile uscate, iar tenurilor grase, masca din petale de crin şi argilă.


TRANDAFIR ŞI CRĂIŢĂ
Cearcăne? Soluţia: estomparea lor cu petale de trandafir şi petale de crăiţă. Acestea se opăresc şi se aplică pe zona cearcănelor şi pe pleoapa superioară. De asemenea, se reduc ridurile, iar pielea devine mai netedă.

Petalele de trandafir au o serie de întrebuinţări în cosmetică. Pentru că au proprie­tăţi revigorante, acestea pot fi folosite, dimi-neaţa, pentru spălarea feţei. În acest sens,
se ia o mână de petale uscate, se pun într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Se lasă la infuzat o oră, după care se poate folosi pentru spălarea tenului.

Specialistul nostru ne asigură că petalele de trandafir sunt benefice tuturor tipurilor de ten, pentru că acestea pot echilibra pH-ul şi funcţiile vitale ale pielii, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, hidratează ţesutul, combat radicalii liberi. Motiv pentru care sunteţi sfătuiţi să le folosiţi în tratamente cosmetice sub formă de infuzii, băi, măşti, dar şi să alegeţi din comerţ acele produse cosme­tice care le au ca ingrediente.


FRUNZE, FLORI
Se face un amestec din frunze de nuc, flori de gălbenele, frunze de vinete, frunze de roşii. Este nevoie de o lingură din fiecare plantă la un litru de apă. Se pune apă fierbinte peste toate acestea şi se lasă o oră la macerat. Cu acest amestec se freacă scalpul înainte de îmbăiere.

×
Subiecte în articol: cosmetica