x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum trebuie să țină femeile post intermitent. Carmen Brumă; "Cel mai sigur ar fi să te limitezi la..."

Cum trebuie să țină femeile post intermitent. Carmen Brumă; "Cel mai sigur ar fi să te limitezi la..."

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   18:30
Cum trebuie să țină femeile post intermitent. Carmen Brumă; "Cel mai sigur ar fi să te limitezi la..."
Sursa foto: Hepta

Femeile pot ține post intermitent însă metoda trebuie să fie diferită de cea a bărbaților pentru a nu afecta sănătatea, atrage atenția Carmen Brumă.

Carmen Brumă explică cum ar trebui să ții corect post dacă ești femeie. Atenție, în caz contrar riști să îți pui sănătatea în pericol

Carmen Brumă a vorbit astăzi, 30 august, pe pagina sa oficială de Facebook despre postul intermitent pentru femei. Partenera lui Mircea Badea afirmă că o femeie nu poate să țină post intermitent așa cum ține un bărbat, pentru că nu este benefic pentru organism, intervalul maxim de a posti este de de 16 ore, în niciun caz mai mult.

Această formă de post înseamnă excluderea alimentelor pentru mai multe ore dar femeile ar trebui să nu facă o pauză de la mâncare mai mare de 16 ore. 

„Postul intermitent pentru femei. În prezent, în România, postul intermitent este recomandat pentru oricine, pentru orice. Este considerat soluția supremă. Eu nu cred că o femeie poate să țină post intermitent așa cum ține un bărbat. Nu este benefic pentru ea.

Noi avem niște hormoni diferiți care se secretă în anumite perioade și unii dintre ei sunt afectați de perioade prelungite de nemâncare. Așadar, din punctul meu de vedere, pentru o femeie, indiferent de vârsta ei, intervalul maxim de a posti este de 16 ore, adică intervalul 16 cu 8, 8 ore mănânci, 16 ore postești. Deci, nu mai mult de 16 ore, părerea mea.

Dacă vrei să îl ții pe termen lung, cel mai sigur ar fi să te limitezi la 13 sau 14 ore și dacă ții neapărat la un post mai lung de atât, poți să ții 24 de ore de post, de două ori pe an. Asta numesc eu moderație și post intermitent cu efecte benefice.

Dacă ar fi să ne luăm după fazele ciclului menstrual, eu zic că trebuie să numărăm din prima zi. Între zilele 1 și 10 poți să ții un post intermitent de 16 ore. Este cumva sigur. În perioada ovulației, zilele 11 și 15, eu nu aș ține mai mult de 12 ore de post. Ar mai fi apoi zilele de după ovulație, când secretăm progesteron. Eu m-aș limita la 12, 13 sau maxim 14 ore de post. Progesteronul este un hormon căruia îi plac glicemiile un pic mai ridicate. Un post prelungit ar putea să interfereze cu secreția de progesteron. Progesteronul și estrogenul sunt sursa tinereții și frumuseții.

Toate programele mele conțin o formă de post intermitent, dar foarte blând, foarte potrivit pentru femei. Puteți să vă interesați, să vă documentați. Dacă vreți să îmi urmați sfatul, bine, dacă nu, iarăși bine. Fiecare face cum consideră. Sunt hormonii voștri, nu ai mei”, precizează Carmen Brumă pe Facebook.

×
Subiecte în articol: post femeie carmen bruma