x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pregatirea pielii pentru iarna

Pregatirea pielii pentru iarna

de Steluta Indrei    |    21 Noi 2011   •   21:00
Pregatirea pielii pentru iarna

Pielea – cel mai mare organ al corpului si principala bariera care ne protejeaza de mediul extern – este meteosensibila, fiind pusa la grea incercare iarna. Frigul este unul dintre cei mai mari dusmani ai pielii, lasand-o uscata, iritata, sensibila. De aceea, din septembrie pana in martie, pielea are nevoie de ingrijire speciala pentru a-si mentine frumusetea. Iata ce ne sfatuieste medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Dermalife.

Zilnic: hidratare
Pielea este foarte sensibila la variatiile de temperatura si de umiditate. Trecerea brusca de la temperaturi de 20 de grade in interior la 0 grade sau chiar mai putin in exterior este un adevarat soc pentru piele. De aceea, pe zonele expuse direct la frig – fata, gatul, mainile – pielea devine uscata, aspra, se inroseste, se descuameaza sau chiar se fisureaza. Pentru a preveni aceste neplaceri, hidratarea pielii este esentiala. Doctor Viviana Iordache spune ca in anotimpul rece trebuie sa renuntam la cremele cu texturi usoare folosite vara si sa folosim creme puternic hidratante, care contin substante grase precum vitaminele A si E. De asemenea, pentru prevenirea ridurilor, medicul recomanda iarna utilizarea cremelor cu retinol (substanta interzisa vara din cauza fotosensibilitatii). Doctor Viviana Iordache ne atrage atentia sa nu neglijam buzele, pleopele si gatul. Deseori uitam sa aplicam crema hidratanta si pe aceste zone extrem de sensibile la frig. Ingrijirea din timpul zilei trebuie completata cu aplicarea cremei de noapte, care este deosebit de importanta pentru regenerarea pielii in sezonul rece. Avand o textura mai grasa si cu ingrediente specifice, crema de noapte are timp sa actioneze, relaxeaza si repara pielea, pregatind-o pentru o noua zi de expunere la factori agresivi.

Saptamanal: aplicarea unei masti
Dermatologul Viviana Iordache spune ca o data pe saptamana este nevoie de exfolierea pielii cu ajutorul unui produs dermatocosmetic. Astfel se indeparteaza celulele moarte si se stimuleaza producerea unor celule noi, care refac bariera hidrolipidica sau protectoare a pielii. Tot saptamanal trebuie sa aplicam o masca hidratanta, purificatoare, tonica sau calmanta, in functie de tipul de ten sau de nevoile acestuia.

Apa fierbinte – interzisa
Daca pana acum credeati ca nimic nu se compara cu o baie fierbinte in zilele friguroase, ei bine, aflati ca aceasta nu face deloc bine pielii. Si asta pentru ca apa fierbinte deshidrateaza si elimina filmul hidrolipidic de la suprafata pielii. Solutia: iarna este bine sa optam pentru dusuri scurte si cu apa calduta. Medicul ne sfatuieste sa alegem pentru igiena corporala geluri de dus blande, hidratante, fara parfum. De asemenea, dupa fiecare dus trebuie sa aplicam lotiuni puternic hidratante pentru ingrijirea corpului.

×
Subiecte în articol: cosmetica jurnalul de sanatate