x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Renunţaţi la gloss în sezonul rece!

Renunţaţi la gloss în sezonul rece!

de Oana Antonescu    |    11 Noi 2008   •   00:00

Buzele uscate, crăpate şi deshidratate nu sunt doar inestetice, ele dau şi o senzaţie de disconfort, pentru că sunt mereu aspre. Şi pentru că sezonul rece este cauza acestor neplăceri, acum este momentul să schimbăm regulile de îngrijire a buzelor. Vom începe de la ruj. Din trusa de machiaj trebuie să scoatem glossul, indiferent dacă este sau nu la modă.



 Cu cât glossul este mai lucios, cu atât el deshidratează mai tare buzele, contrar credinţei femeilor că ar fi hidratant. În locul lui trebuie să folosim, pe toată perioada rece, un ruj hidratant, cu o consistenţă grasă. Peste el nu se va aplica gloss, pentru că nici chiar în acest mod buzele nu sunt protejate de efectul lui deshidratant. Ideal ar fi ca rujul să aibă în compoziţie vitamina A, care hrăneşte foarte bine buzele şi previne uscarea, crăpăturile şi sângerările. Dacă rujul nu are vitamina A, se poate folosi clasicul strugurel de buze. El se aplică cu o jumătate de oră înaintea rujului, dar trebuie şters cu un şerveţel, pentru că altfel culoarea nu va rezista mult timp pe buze. Multe femei sunt tentate să aplice un strat de fond de ten sau de pudră pe buze, în ideea că rujul se va menţine astfel timp îndelungat. Într-adevăr, el se menţine, dar riscăm să deshidratăm buzele. În fiecare seară, o dată cu demachierea feţei, gâtului şi decolteului se vor curăţa şi buzele de ruj. De asemenea, când ne spălăm pe faţă, trebuie să spălăm blând, dar întotdeauna inclusiv buzele.

Tratamente speciale
Un ruj hidratant nu este suficient când afară este vânt şi frig. Dimineaţa vom folosi creme de protecţie, precum cea de gălbenele. Ea se poate prepara acasă, cu 15 ml de ulei de gălbenele la 100 de grame de vaselină simplă, fără parfum. Ambele se găsesc la magazinele cu profil naturist. Uleiul se amestecă treptat în vaselină. Ea se aplică de cum ne trezim, iar înainte de a pleca de acasă şi de a folosi rujul ştergem buzele. Seara, vom folosi creme cu rol hidratant, precum cea cu ulei de morcov, care se prepară în acelaşi mod. Se aplică în strat subţire şi se păstrează pe buze până a doua zi. Hidratant şi protector este şi uleiul de aloe vera, care trebuie preparat în casă, dacă aveţi o plantă de aloe, pentru că nu se găseşte la magazinele naturiste. Într-un borcan mic se zdrobesc frunze de aloe (planta trebuie să aibă cel puţin trei ani şi nu se vor folosi obiecte metalice pentru zdrobire), apoi se toarnă deasupra lor ulei de măsline presat la rece. Se lasă 8-10 zile într-un loc răcoros şi întunecat, se strecoară şi se prepară o cremă cu vaselină. Se folosesc 30 de grame de vaselină la o linguriţă de ulei. Crema rămasă după aplicare se păstrează la rece, pentru că aloe vera se alterează repede.

ULEIURI PENTRU BUZE. Uleiul de levănţică este hidratant, conferă protecţie buzelor şi acce-lerează regenerarea celulelor pielii. El se poate aplica direct pe buze, în strat subţire sau se poate amesteca cu vaselină. Se folosesc 15 ml de ulei la 30 de grame de vaselină. Proprietăţi hidratante are şi uleiul de gălbenele, care se foloseşte în acelaşi mod.

×
Subiecte în articol: buzele cosmetica