x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Rutina în 4 pași pentru o piele sensibilă 

Rutina în 4 pași pentru o piele sensibilă 

24 Iul 2023   •   11:51
Rutina în 4 pași pentru o piele sensibilă 
Sursa foto: Shutterstock

Pielea sensibilă necesită o îngrijire specială și utilizarea unor produse atent alese. A avea un ten sensibil poate fi o adevărată provocare, deoarece acesta este mai predispus la iritații, disconfort și roșeață. Cu o îngrijire adaptată nevoilor tenului tău, poți uita de aceste neplăceri. 

Demachierea

Demachierea este prima etapă a procesului de îngrijire a pielii sensibile. Aceasta permite eliminarea celulelor descuamate, a sebumului și a altor impurități. Pentru a evita iritarea pielii, este indicat să utilizezi produse cu un pH de 5,5, fără parfum, alcool sau tenside agresive. Alege o apă micelară și un săpun blând, care să aibă cât mai multe ingrediente naturale.

 

Este foarte important să te demachiezi în fiecare seară, mai ales dacă te-ai machiat pe parcursul zilei. Produsele de machiaj conțin substanțe care, dacă nu sunt eliminate, pot bloca porii, determinând acnee, iritații, acumulare de radicali liberi și îmbătrânirea prematură a pielii.

Tonifierea

Loțiunea tonică are rolul de a echilibra pH-ul pielii, de a estompa porii și de a netezi pielea. De asemenea, produsele din această categorie oferă un tonus crescut al celulelor, în acest mod permițând ca produsele de hidratare să aibă un efect maximal. Utilizarea loțiunilor tonice îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii, iar prin aplicarea constantă tenul devine mai luminos.

 

Este indicat să consulți medicul dermatolog pentru a-i cere sfatul cu privire la produsele pe care le poți utiliza. Astfel, medicul îți poate recomanda produsul potrivit pentru tine, în funcție și de alte caracteristici ale tenului tău (dermatita seboreică, rozacee).

Hidratarea

O cremă hidratantă cu o absorbție rapidă este perfectă pentru tenul sensibil. Alege produse dermatocosmetice cu un conținut crescut al ingredientelor active. Poți opta pentru creme cu vitamine, ceramide, colagen, acid hialuronic. Alegerea cremei se face în funcție de nevoile tenului tău și de aspectele pe care vrei să le îmbunătățești.

 

Crema hidratantă se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara. Înainte de a folosi un produs nou, testează-l pe o suprafață mică de piele. Astfel, îți vei da seama dacă este potrivit pentru tine. Alege o formulă blândă, hipoalergenică, fără parfum și cu ingrediente active care să calmeze tenul și să-l protejeze de factorii externi.

Protecția solară

Tenul sensibil necesită protecție solară zilnic, indiferent de anotimp. Este important să alegi o cremă SPF hipoalergenică, precum este cea oferită de Altruist SPF. Aceasta este testată dermatologic și are o formulă bine tolerată de persoanele cu pielea sensibilă. Suplimentar, crema oferă și o hidratare optimă a tenului. Nu uita să aplici crema la fiecare 2 ore, pentru a te bucura de eficiența sa crescută.

 

Pentru ca produsele utilizate să își exercite efectele la nivel facial, este important să faci pauze de câteva minute între aplicări. De asemenea, după aplicarea cremei pentru protecție solară este indicat să aștepți 10-15 minute înainte de a utiliza produsele de machiaj.

 

Îngrijirea tenului sensibil necesită o abordare blândă și produse atent selectate. Rutina de bază, care menține o piele luminoasă și radiantă, cuprinde 4 etape: demachierea, tonifierea, hidratarea și protecția solară. La acestea mai pot fi adăugate și alte etape și produse de îngrijire adaptate nevoilor fiecărui ten. Însă, este important să consulți medicul dermatolog înainte de a face modificări semnificative ale rutinei de îngrijire.

 

Sursa foto: Shutterstock

×