x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce e bine să adăugăm un strop de sare în lapte. Trucul prin care scapi de multe probleme

De ce e bine să adăugăm un strop de sare în lapte. Trucul prin care scapi de multe probleme

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   10:20
De ce e bine să adăugăm un strop de sare în lapte. Trucul prin care scapi de multe probleme
Sursa foto: Unsplash

De ce să pui un vârf de sare în lapte, atunci când îl cumperi. Este un truc ideal, care te ajută să te bucuri de laptele din frigider mai multe zile, mai ales în perioadele cu caniculă.

Punerea unui vârf de sare în lapte poate avea mai multe scopuri, iar efectele pot varia în funcție de contextul specific și preferințele personale ale fiecăruia.

Există câteva motive pentru care unii oameni aleg să adauge sare în lapte:

1. Gust

- Sarea poate îmbunătăți gustul laptele, făcându-l mai plăcut pentru unele persoane. Acest lucru poate fi deosebit de util în cazul laptelui integral sau al altor tipuri de lapte care pot avea un gust mai neutru.

2. Beneficii pentru sănătate

- Un vârf de sare poate contribui la echilibrarea gustului, astfel încât laptele să nu fie nici prea dulce, nici prea sărat. De asemenea, sarea poate ajuta la adăugarea unor minerale esențiale în dietă, cum ar fi sodiul, care este important pentru menținerea echilibrului electrolitic în corp.

3. Stomac sensibil

Unele persoane pot avea stomacul sensibil și pot simți că adăugarea unei mici cantități de sare în lapte îl face mai ușor de digerat sau reduce disconfortul gastric.

4. Băutură caldă în sezonul rece

În unele culturi sau tradiții culinare, există obiceiul de a consuma băuturi calde cu sare, inclusiv lapte fierbinte cu sare. Acest obicei poate fi considerat reconfortant și poate oferi o senzație de încălzire în timpul sezonului rece.

5. Cum să prelungești durata de valabilitate a laptelui, în figider

Ei bine, adaugă sare în laptele odată deschis.

În funcție de tipul de lapte pe care îl folosești, odată deschis poate rezista între patru și 10 zile dacă este păstrat în frigider. Puteți prelungi acest interval de timp puțin mai mult adăugând un vârf de cuțit de sare în cutie imediat după deschidere.

Acest lucru se datorează faptului că sarea este un conservant și astfel împiedică bacteriile să se dezvolte. Dar asigurați-vă că scuturați bine cutia și că o puneți în frigider cât mai repede posibil, potrivit DC Medical.

×
Subiecte în articol: lapte sare