x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Savanții americani au descoperit un TRATAMENT revoluționar pentru CHELIE

Savanții americani au descoperit un TRATAMENT revoluționar pentru CHELIE

27 Oct 2015   •   20:17
Savanții americani au descoperit un TRATAMENT revoluționar pentru CHELIE

În ciuda faptului că nu reprezintă o problemă de sănătate, ci doar de ordin estetic, savanții se află într-un lung proces de căutare, dorind să descopere cel mai eficient tratament pentru calviție.

De-a lungul timpului au fost prezentate și testate diverse inovații, totuși ceea ce au descoperit specialiștii de la Columbia University este cu totul și cu totul diferit: cercetătorii au anunțat că au descoperit un medicament care inhibă enzimele responsabile pentru căderea părului.

Familia de enzime în cauză este cunoscută sub denumirea de Janus Kinase, JAK. Limitând activitatea acestor enzime JAK, aflate în foliculi, oamenii de știință au realizat un experiment pe șoareci și au reușit să demonstreze că medicamentul lor stimulează creșterea părului în numai 10 zile, scrie abc.es.

Foliculii firelor de păr trec, în mod natural, prin cicluri de creștere și hibernare: 10% din firele de păr de pe scalp „se odihnesc”, gata să își înceapă procesul de creștere atunci când le vine rândul. Totuși, există numeroși factori care pot întrerupe acest ciclu natural, iar indivizii ajung să se confrunte cu problema calviției.

De fapt, medicamentul nu face decât să restarteze producerea de noi fire de păr. Astfel, în cadrul experimentului derulat, după trei săptămâni de tratament, savanții au constatat că șoarecii de laborator își recuperaseră aproape integral părul.

După cum au subliniat specialiștii, acesta este începutul. În ciuda faptului că mai sunt necesare foarte multe studii și experimente, se așteaptă ca în curând să se dezvolte un medicament similar pe care să îl poată folosi și oamenii.

„Deși nu avem încă tratamentul pentru chelie, ceea ce am descoperit este promițător”, a afirmat Angela Christiano, coordonatoarea grupului de savanți. „Va trebui să facem teste suplimentare pentru a observa dacă substanța care inhibă enzimele JAK poate induce creșterea părului la oameni. Vom realiza o formulă specială pentru scalpul uman.”
 

×
Subiecte în articol: chelie tratament chelie