x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Semințele de dovleac combat depresia, insomniile și distrug celulele canceroase

Semințele de dovleac combat depresia, insomniile și distrug celulele canceroase

15 Ian 2016   •   22:12
Semințele de dovleac combat depresia, insomniile și distrug celulele canceroase

Potrivit unui studiu realizat de medicii din Spania, semințele de dovleac conțin substanțe care pot distruge celulele canceroase.

Aceste semințe, benefice atât pentru starea de sănătate psihică și fizică, au proprietăți anti-inflamatorii și reduc riscul de cancer de sân în cazul femeilor aflate la menopauză.

Medicii atrag atenția asupra faptului că ar trebui să consumăm zilnic semințe de dovleac, fiind o sursă importantă de zinc, mangan, potasiu, fosfor, dar și de fibre și proteine. Pe lângă faptul că sunt extrem de benefice pentru buna funcționare a organismului, sunt de un real ajutor în cazurile de depresie, dar și de insomnie.

Potrivit HealthyFoodHouse.com, uleiul de semințe de dovleac constituie de asemenea un tratament eficient pentru persoanele care suferă de prostată.

În ciuda faptului că sunt recomandate în curele de slăbire grație cantității mari de proteine, trebuie consumate cu moderație: o ceașcă cu semințe de dovleac conține aproximativ 285 kcal.
 

×