x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tatuarea sprâncenelor - moft?

Tatuarea sprâncenelor - moft?

de Gina Matei    |    03 Noi 2009   •   00:00
Tatuarea sprâncenelor - moft?
Sursa foto: /iStock Photo

Eşti nemulţumită de aspectul sprâncenelor? În acest caz poţi lua legătura cu un tehnician care se ocupă de tatuarea permanentă sau semi-permanentă a acestora. În primă fază, vei stabili împreună cu acesta forma şi culoarea care ţi se potrivesc.



Motive
Ce le determină pe femei să apeleze la tatuarea sprâncenelor? Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, consideră justificată această alegere în cazul femeilor care au suferit un accident şi le-a rămas vreun semn la sprâncene sau în cazul în care femeia suferă de alopecie. Sprâncenele prea scurte sau prea subţiri, sprâncenele cu goluri - acestea sunt alte motive care le trimit pe femei la un salon ca să-şi tatueze sprâncenele.

Tatuarea permanentă are o viaţă de trei până la cinci ani. Este categoric un avantaj, pentru că îţi este permis să-ţi schimbi forma şi culoarea o dată cu înaintarea în vârstă sau după preferinţe. Nu trebuie să te îngrijoreze culoarea! La început aceasta va fi mai închisă, iar pe parcursul a două-trei săptămâni se va mai deschide.

Procedeul de tatuare durează aproximativ 30-40 de minute şi nu este foarte costisitor. Astfel, vei economisi timp şi bani. Nu vei mai da bani pe creioane şi alte farduri care te ajută să-ţi conturezi sprâncenele. Atunci când mergi la piscină nu vei mai sta cu grijă că îţi vei strica machiajul aplicat în zona sprâncenelor.

Dezavantaje

Există riscul ca tehnicianul care îţi execută tatuarea să nu fie tocmai inspirat când te ajută să-ţi alegi modelul şi vei fi nevoită să mai aştepţi o perioadă până vei schimba forma şi culoarea. Mai grav este că, în cazul în care nu ştii că ai alergie la substanţele pentru tatuare, pot apărea răni sau cicatrice persistente mult timp.

CONTRAINDICAŢIE. Specialistul nostru atrage atenţia că, în cazul persoanelor care au herpes simplex, operaţia poate declanşa apariţia unei răni. În timp, rana se va transforma într-o cicatrice inestetică. În majoritatea cazurilor, după operaţie apar umflături sau vânătăi. Nu este un motiv de îngrijorare! Aceste efecte negative vor dispărea în mai puţin de o săptămână, iar pentru umflături poţi folosi comprese cu gheaţă.

×
Subiecte în articol: cosmetica