Apa termală, spre deosebire de apa obişnuită, este pură din punct de vedere bacteriologic. Nu conţine elemente de genul clorului. Conţine în schimb minerale, cum sunt: seleniu şi sulf. Prin urmare, compoziţia o recomandă pentru pielea sensibilă, hipersensibilă şi alergică.
Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, indică apa termală în special pentru reducerea iritaţiilor şi inflamaţiilor pielii, şi în tratamentul eczemelor.
Tratamente
Băile cu apă termală asigură un efect emolient, antiinflamator şi sedativ. Baia cu o durată de 20 de minute se face la o temperatură de 32 grade Celsius. Aceste băi prezintă avantajul că apa utilizată are un flux continuu, garantează puritatea bacteriologică şi îndepărtează blând celulele moarte de pe corp. "Vreţi un efect sporit? În acest caz, vă recomand masaje sub apă, efectuate de un medic dermatolog", ne sfătuieşte medicul Viviana Iordache. Aceste masaje relaxează şi calmează pielea.
Pulverizările cu ajutorul sprayurilor, pe lângă faptul că hidratează pielea, pot combate arsurile solare şi alte iritaţii ale pielii. Cui sunt recomandate spray-urile cu apă termală? "Tuturor tipurilor de piele. Pulverizate dimineaţa şi seara, uşurează demachierea, iar în timpul zilei împrospătează şi calmează pielea. De asemenea, pot fi utilizate şi ca loţiune după demachiere", precizează specialistul nostru.
În cazul leziunilor de la suprafaţa pielii, se pot aplica comprese cu apă termală timp de 30 de minute.
Hidratare cu apă termală din loţiuni şi creme
Unde puteţi găsi apă termală? Mai nou, în loţiunile şi cremele pe bază de apă termală. Acestea sunt soluţia unei hidratări corespunzătoare pentru tenul sensibil. Sunt indicate atunci când aerul este uscat. Cremele se găsesc în comerţ şi se folosesc dimineaţa sau seara.
SFAT! Medicul Viviana Iordache recomandă consumul zilnic a cel puţin 1,5 litri. Apa termală de băut, utilizată concomitent cu tratamentele externe (băi, duşuri, aplicare de loţiuni şi creme), asigură hidratarea de care organismul are nevoie în interior pentru efecte vizibile la exterior.
Citește pe Antena3.ro