x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ten luminos în mod natural

Ten luminos în mod natural

de Magda Bucur    |    28 Iul 2016   •   08:59
Ten luminos în mod natural
Sursa foto: Trinette Reed/Getty Images/Hemera

Un ten luminos este un semn de sănătate. În plus, oferă un aspect plăcut și crește oricui încrederea în sine. Vara, pielea are de suferit din cauza radiațiilor solare și a căldurii excesive care aduce rapid deshidratarea. Iată câteva metode simple prin care să îți păstrezi tenul luminos.

1. Bea multă apă. Tenul deshidratat are un aspect îmbătrânit, se descuamează și este predispus problemelor de piele. Dacă bei suficientă apă de-a lungul zilei, vei evita acest lucru. Nu îți face giji dacă nu poți bea prea mult. Poți obține hidratarea mâncând castraveți sau roșii. Pe lângă efectul hidratant, conțin și vitamine care vor face pielea și mai frumoasă.

2. Pune lămâie în paharul cu apă. Nu degeaba limonada este vedeta verii. Lămâile conțin vitamina C, complexul de B-uri și multe minerale care stimulează digestia și curăță organismul. Astfel, și pielea va rămâne mai curată și va străluci.

3. Treci pe verde. Vara, salatele sunt la îndemână și pot fi un prânz ușor. Verdețurile sunt bune, însă, și pentru sănătatea pielii. În loc de salată, le poți bea, într-un smoothie în care combini mere, tot felul de frunze verzi, de la salată până la spanac și apă. Dacă preferi sucurile dulci, poți pune și o banană. Frunzele verzi sunt bogate în substanțe care combat radicalii liberi, principalii inamici ai colagenului.

4. Folosește aloe vera, după expunerea la soare. Pielea arsă de soare este mai uscată și are un aspect tern. Folosește seva plantei de aloe vera, imediat după ce ai petrecut mai mult timp la soare, pentru proprietățile ei emoliente. Poți crește o plantă acasă, sau poți cumpăra un gel, pe care îl poți consuma și în smoothie-uri.

×