x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tinereţe fără bătrâneţe sau înşelăciune. Sângele adolescenţilor vândut cu 6,200 de lire doza

Tinereţe fără bătrâneţe sau înşelăciune. Sângele adolescenţilor vândut cu 6,200 de lire doza

21 Aug 2017   •   15:58
Tinereţe fără bătrâneţe sau înşelăciune. Sângele adolescenţilor vândut cu 6,200 de lire doza

Sângele adolescenţilor, obţinut prin trnsfuzii de la donatori, este vândut cu 6,200 de lire doza, către o companie din Statele Unite, care afimră că acest sânge are proprietăţi anti-îmbătrânire, scrie The Independent.

Peste 100 de persoane au fost supuse unui studiu clinic numit Ambrosia, în San Francisco, condus de doctorul Jesse Karmazia. În cadrul studiului, persoanelor li se injectau doi litri şi jumătate de plasmă, partea lichidă a sângelui care rămâne după ce sunt eliminate celelalte celule.

Doctorul Karmazin a afirmat că tratamentul este “ca o operaţie estetică în interior”. “Asta poate ajuta la îmbunătăţiri legate de aspect, diabet, funcţionarea inimii sau memorie. Toate acestea sunt aspecte ale îmbătrâniri. Nu zic că asta oferă imortalitate, dar cred că e destul de aproape, de fapt.”, a mai spus doctorul.

În schimb, cercetătorii au avertizat că procedura este nedovedită şi studiul este puţin probabil să ofere multe în evidenţele clinice. Studiul se bazează pe cercetări care sugerează că şoarecii bătrâni injectaţi cu plasmă de la şoarecii tineri au îmbunătăţit memoria şi abilităţile de învăţare a celor bătrâni. Autorul acestui studiu a declarat că “nu este nicio dovadă clinică” a faptului că acest tratament ar putea fi benefic.

“Practic, abuzezi de încrederea oamenilor şi de încântarea publică legată de acest subiect”, a declarat neurologul Tony Wyss-Coray.

În studiul Ambrosia, surplusul de sânge este cumpărat de la bănci de sânge , de la donatori tineri, înainte ca plasma să fie separată. Cei doi litri şi jumătate de sânge, o combinaţie de la mai mulţi donatori, este apoi injectat în participanţii la studiu, care au vârsta medie de 60 de ani.

Doctorul Kamazin afirmă că pacienţii “arată mai bine după primul tratament”.

×