x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top 4 cele mai nesănătoase obiceiuri

Top 4 cele mai nesănătoase obiceiuri

de Andreea Sava    |    22 Noi 2016   •   00:00
Top 4 cele mai nesănătoase obiceiuri
Sursa foto: Photograph: Alamy

Nu voi vorbi aici despre fumat, exces de alcool sau consum de droguri. Nu mi-am propus să vă fac să vă pierdeți timpul și nici eu nu scriu pe acest blog de plictiseală sau ca să mă aflu în treabă. Presupun că intră aici oameni informați, conștienți și cu un minim grad de cultură sau, oricum, doar după criteriile astea mi-am propus să rămânem aici.

Și, de data asta, nu vorbesc despre siluetă, ci despre sănătate. Pentru că a fi slab(ă) nu înseamnă neapărat că ești și sănătos(oasă). Ba dimpotrivă, eu vă încurajez să mâncați. De 5 ori pe zi, chiar, așa cum spun de fiecare dată când vorbesc despre nutriție. Un om sănătos nu moare de foame. Mănâncă, dar o face cu cap. Pentru că mai tot ce facem în tinerețe, din păcate, ajungem să plătim la vârste mai înaintate.

Obiceiuri nesănătoase larg răspândite sunt mai multe dar am întocmit un top 4 ca să fie rapid de citit și pentru că nu-mi plac clișeele, așa că n-am vrut să fie 3. :)) Așadar, iată și topul.

1. Consumul de grăsimi nesănătoase

Aici mă refer la grăsimi de origine animală, carne grasă adică, patiserie, unele produse de cofetărie, fast food și prăjeli. Chiar dacă aveți arderi bune și nu se vede pe talie, am văzut mulți oameni tineri și supli cu atac cerebral sau infarct până-n 50 de ani. Nu mai vorbesc de probleme de circulație, grăsime pe artere și vene, care pot duce până la membre amputate. Așadar nu e de glumă!

Bolile cardio-vasculare reprezintă principala cauză de deces pe glob, nu mai vorbim că obezitatea deja nu mai este o excepție ci o problemă foarte serioasă la nivel mondial. Iar asta din cauza comodității care a făcut foarte populare produsele procesate, de fast food, patiserie, covrigei și alte prostioare accesibile, doar pentru că sunt ușor de cumpărat și de mâncat pe fugă. O economie de timp pe care însă o puteți plăti foarte scump, peste mai puțin timp decât v-ați aștepta.

De grăsimi sănătoase, însă, provenite, de exemplu, din pește oceanic, fructe de mare, toată gama de nuci și semințe sau avocado, avem mare nevoie. Pe de o parte fiindcă reglează nivelul colesterolului rău și, pe de alta, pentru că sunt esențiale pentru funcționarea creierului. Am vorbit pe larg despre importanța grăsimilor, diferența dintre cele bune și cele proaste, sursele și cantitățile în care trebuie consumate AICI.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

 

 

 

×