x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Topul dietelor în 2012

Topul dietelor în 2012

de IncomeMagazine    |    25 Dec 2012   •   07:32
Topul dietelor în 2012
Sursa foto: Thinckstock

 Nu sunt diete preferate de vedete, ci de medicii nutriţionişti. De regulă, specialiştii recomandă dietele personalizate în funcţie de nevoile, aşteptările, dar şi de afecţiunile pacienţilor. Dar cum în această perioadă ne simţim tentaţi de curele de slăbire rapide, iată o listă a celor mai sigure şi mai eficiente, însoţite de contraindicaţii atunci când este cazul.


Dieta cu iaurt – până la 1 kg/zi

Dieta cu iaurt este excelentă pentru persoanele care consumă cu plăcere produse lactate şi nu suferă de aciditate gastrică, gastrite sau ulcere. Chiar şi aşa, fiind destul de restrictivă, se recomandă a nu fi ţinută mai mult de cinci zile, spune consultantul nutriţionist Adela Drăghici.
Cu un conţinut foarte mic de grăsimi, dar foarte bogat în proteine, iaurtul te ajută să slăbeşti fără prea mare efort, păstrând totuşi masa musculară. Combinaţia de calciu cu fosfor şi magneziu din lapte accelerează procesul de slăbire, ducând la arderea grăsimilor. Acesta este principalul motiv pentru utilizarea iaurtului in regimurile de slăbire. Odată cu scăderea în greutate, dieta cu iaurt ajută la tratarea unor afecţiuni gastrointestinale corelate de multe ori cu obezitatea: constipaţia, diareea, afecţiuni ale colonului, inflamaţiile.
Vedeta acestei diete este evident iaurtul dietetic, consumat la fiecare masă cu o felie de pâine integrală prăjită. Pentru prânz şi cină îl poţi asocia cu peşte sau carne slabă la grătar. Într-o altă variantă a dietei, sunt permise şi supele de legume fără cartofi, broccoli fiert, salată de sfeclă roşie şi unul, două fructe începând din ziua a patra.
Dulciurile, băuturile alcoolice şi cele carbogazoase sunt total interzise, iar pentru a-ţi menţine starea bună de sănătate trebuie să bei doi litri de apă plată sau suc natural de fructe pe zi.

Citeste AICI despre alte diete


×
Subiecte în articol: diete