x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Trucuri pentru sprâncene bine conturate

Trucuri pentru sprâncene bine conturate

de Steluta Indrei    |    16 Iun 2012   •   21:00
Trucuri pentru sprâncene bine conturate

Aspectul fetei si intensitatea privirii depind foarte mult de forma sprancenelor. Prea apropiate, sprancenele dau o infatisare incruntata, prea bogate – confera duritate trasaturilor, prea rare sau dezordonate – dau un aspect sters, neingrijit. Iata de ce sprancenele trebuie disciplinate, conturate si chiar redesenate. Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog, specialist in dermato-cosmetica, descrie etapele-cheie ale ingrijirii sprancenelor.

Pensare – Smulgeti firele rebele cu penseta, unul cate unul, prin miscari ferme si precise. Epilati doar zona dintre sprancene si cea de sub arcada, dand o forma ascendenta catre extremitati. Pastrati linia naturala a sprancenelor. Este interzisa epilarea deasupra sprancenei!

Tuns – Periati sprancenele in sens vertical si taiati varfurile care depasesc linia acestora. Utilizati o forfecuta de manichiura cu varfuri drepte si rotunjite.
Conturare – redesenarea sprancenei este cea mai delicata etapa. Pentru a reusi procedati in felul urmator: luati un creion si plasati-l pe verticala in dreptul narii; spranceana trebuie sa inceapa acolo unde creionul atinge fruntea, in mod normal, chiar deasupra coltului intern al ochiului. Cu un creion dermatograf de culoarea sprancenei, conturati forma arcadei si extremitatea ascendenta. Este interzisa folosirea unui creion negru, pentru ca da un aspect aspru, artificial.

Corectare – Pentru a corecta conturul trasat, uniformizati culoarea sprancenelor cu ajutorul unei pensule speciale. Eventual, aplicati si putin fard de pleoape de aceeasi culoare. Efectuati miscari in sensul de crestere a firelor de par.
Periaj – Cu ajutorul unei periute, definitivati forma sprancenelor efectuand un periaj usor pentru a nu dispersa fardul aplicat anterior.

Sfaturi:
– Penseta poate face diferenta. De aceea, este important sa utilizati o penseta usor de manuit, flexibila, nu prea ascutita, potrivita ca marime, cu brate care sa smulga firele de par fara a le rupe.
– Dezinfectati intotdeauna penseta inainte si dupa utilizare.
– Smulgeti firele de par in sensul de crestere.
– Pentru a reduce senzatia de durere, mentineti pielea intinsa in timpul pensarii.
– Respectati cat mai mult forma naturala a sprancenei; indepartati doar firele dezordonate, care ies din linie.
– Nu subtiati prea mult sprancenele, pentru a evita aspectul sters al trasaturilor.
– Pensati-va o data pe saptamana.

×