Fumatul este un factor care provoacă îmbătrânirea pielii înainte de vreme. S-a demonstrat că tenul fumătoarelor îmbătrâneşte de până la patru ori mai repede decât al nefumătoarelor. De vină sunt radicalii liberi pe care îi generează fumul de ţigară.
Efecte nocive
Fumezi. Consecinţa: mai multe riduri. Numărul mare de riduri este atribuit intoxicaţiei cu nicotină. Aceasta atacă fibrele elastice ale dermei, care dau acesteia supleţe. Alte urmări ale fumatului: subţierea epidermei obrazului, scleroza lentă a vaselor sanguine, reducerea sau atrofierea glandelor sebacee şi sudoripare. La toate acestea se adaugă aspectul neplăcut al pielii: pielea fumătorilor devine uscată, deshidratată, fără strălucire, colorată spre gălbui sau brun cenuşiu.
Sfaturi pentru o îngrijire profesionistă
Îngrijirea tenului fumătoarelor trebuie să fie mai profundă şi mai profesionistă faţă de îngrijirea tenului unei nefumătoare. Ce e de făcut? În primul rând, Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, recomandă utilizarea cremelor care au în componenţa lor vitamina C, deoarece fumatul îţi reduce considerabil din cantitatea acestei vitamine. Vitamina C repară ţesutul conjunctiv şi protejează mai bine epiderma.
De asemenea, fumătoarele vor constata apariţia ridurilor în zona gurii şi subţierea în timp a buzelor. De aceea, specialistul nostru recomandă pentru această zonă aplicarea unei creme care stimulează producerea de colagen şi care oferă o hidratare puternică.
Tenul unei femei care fumează devine tern, obosit şi cu riduri. Prin urmare, prin machiaj se urmăreşte mascarea acestora. Înainte de a se machia, o fumătoare trebuie în mod obligatoriu să aplice o cremă hidratantă. Aceasta trebuie să fie însoţită neapărat de o bază de machiaj care ajută la luminarea tenului.
"Femeile care fumează au cearcănele mult mai evidenţiate decât în cazul unei persoane care nu fumează. Le sfătuiesc să folosească un anticearcăn puţin mai deschis decât nuanţa pielii lor, pentru a-şi deschide la culoare zona respectivă. Anticearcănul trebuie întins bine până intră în componenţa pielii, fără a fi lăsat să se adune", menţionează dr Viviana Iordache.
Citește pe Antena3.ro