x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ulei de măsline pentru părul ondulat

Ulei de măsline pentru părul ondulat

de Gina Matei    |    09 Feb 2010   •   00:00
Ulei de măsline pentru părul ondulat
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Deşi râvnit, părul ondulat este foarte greu de îngrijit. De parcă n-ar fi suficient că părul ondulat este rebel, acesta este de cele mai multe ori şi uscat, şi greu de coafat. Ce e de făcut? În măsură să ne dea sfaturi este Melpomena Nica Constanţa, hair stylist la Beauty Style Alina & Edy.



GREU DE COAFAT
Nemulţumirea ta cea mai mare este că nu îţi poţi coafa părul aşa cum îţi doreşti. Însă cel mai important este să mergi frecvent să-ţi tunzi vârfurile. "Indicat este ca vârfurile să se tundă cel puţin o dată la două luni", spune specialistul nostru.

Foloseşte numai produse special concepute pentru părul tău. Şi nu uita că părul tău, chiar dacă nu este coafat, are un aspect plăcut în mod natural. Bucură-te de el!

Recomandat este ca părul să nu fie pieptănat atunci când este ud. Pentru a descâlci buclele se foloseşte un pieptene cu dinţi mari sau chiar cu degetele. Pentru că se încâlceşte mult mai uşor şi este destul de greu de descurcat, părul creţ este mai agresat prin pieptănare decât părul drept. Prin urmare, are nevoie de un balsam foarte hidratant, care descurcă părul şi îi defineşte buclele.

"Spală-ţi părul cu apă călduţă, dar nu prea des, pentru a nu distruge uleiurile naturale ale părului care menţin frumuseţea zulufilor", te sfătuieşte specialistul nostru.

Există riscul ca prin spălare părul să se încâlcească şi mai mult. Prin urmare, spălatul trebuie să fie delicat. Aplică balsam pe părul ud, încă înainte de aplicarea şamponului şi masează-l bine. Abia apoi aplică şamponul şi masează uşor, fără mişcări bruşte. Apoi, aplică din nou balsam hidratant.

MASCĂ CU ULEI DE MĂSLINE
Nu mai e nici un secret că părul creţ are nevoie de hidratare. Puteţi înlocui masca de păr din comerţ cu un ulei de jojoba sau de măsline. Ideal ar fi ca uleiul să fie puţin încălzit înainte de a fi aplicat. Se aplică pe toată lungimea părului, apoi acoperiţi capul cu un batic şi îl lăsaţi 20 de mimute, timp suficient ca uleiul să hidrateze firul de păr.

ATENŢIE!
Cu siguranţă femeile care au părul ondulat şi-l doresc drept. Prin urmare, acestea apelează frecvent la placa de întins părul. Însă specialistul nostru atrage atenţia că, folosită prea des, placa deteriorează şi răreşte părul.

×
Subiecte în articol: cosmetica