x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de sănătate. De ce este bine să consumi vitamina D și magneziu

Sfaturi de sănătate. De ce este bine să consumi vitamina D și magneziu

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2024   •   14:15
Sfaturi de sănătate. De ce este bine să consumi vitamina D și magneziu

Suplimentele alimentare sunt preferate de tot mai mulți oameni, fie ca o alternativă la medicamente, fie pentru prevenție.

Cele mai comune suplimente sunt vitamina D și magneziul. Este însă indicat ca acestea să fie luate împreună. 

Vitamina D contribuie la sănătatea oaselor, fiind indicată pentru dezvoltarea scheletului la copii și combaterea osteoporozei la persoanele după 40 de ani. De asemenea, ajută și la buna funcționare a creierului. Un aport suficient de vitamina D poate preveni boli grave, inclusiv diabetul, cancerul, hipertensiunea arterială și bolile autoimune.

Magneziul previne și stopează crampele musculare, dar combate ș simptomele de anxietate și depresie.

Magneziu + vitamina D 

Cele două substanțe sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, imuniate și sănătatea cardiovasculară.

Magneziul și vitamina D sunt doi nutrienți separați, dar funcționează bine împreună. „Magneziul este important pentru absorbția vitaminei D în corp.”, spune Keri Gans, R.D.N., autor al The Small Change Diet. „Fără niveluri adecvate de magneziu, vitamina D va funcționa suboptimal”.

Specialiștii spun că magneziul joacă un rol important în funcționarea ficatului și a rinichilor și este esențial pentru absorbția vitaminei D. Enzimele care sunt responsabile de metabolizarea vitaminei D au nevoie de magneziu. Dacă nivelul de magneziu este prea scăzut, organismul nu poate activa sau procesa vitamina D.

Este important ca raportul dintre vitamina D și magneziu să fie corect atunci când se administrează suplimente. Cel mai bun mod de acțiune este să consulți medicul înainte de a începe un regim de suplimente, notează spynews.ro.

 

 

 

×
Subiecte în articol: sanatate Vitamina D magneziu