x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Vitaminele esenţiale pentru a combate balonarea

Vitaminele esenţiale pentru a combate balonarea

28 Mai 2016   •   12:10
Vitaminele esenţiale pentru a combate balonarea

Balonarea este o problemă de ordin estetic, care provoacă discomfort şi o stare general proastă. Balonarea este cauzată în general de dieta pe care o adoptăm, dar şi de anumite carenţe.

Anumite alimente provoacă retenţie de apă şi îngreunează digestia, dar există şi o altă categorie, pe care ar trebui să o introducem în dietă deoarece conţin vitamine esenţiale, menite să combat problema balonării.

Potrivit healthylifetricks.com, vitaminele de care au nevoie persoanele care se confruntă cu balonarea sunt B1, B6 şi B12.

 

Vitamina B6

Vitamina B6 combate retenţia de apă, întăreşte sistemul imunitar şi este benefică persoanelor care suferă de afecţiuni cardiovasculare. Anumite studii au arătat ca peste 50% din oamenii din întreaga lume are deficienţă de vitamina B6. Cele mai bune surse de vitamina B6 sunt carnea de pui, peştele, cerealele integrale, spanacul şi leguminoasele.

 

Vitamina B1

Vitamina B1, cunoscută şi sub denumirea de tiamină, este esenţială pentru descompunerea carbohidraţilor din alimente, transformând în energie mâncarea pe care o consumăm. Astfel, în afara faptului că îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos, vitamina B1 neutralizează gazele şi balonarea şi accelerează digestia. În plus, elimină senzaţia de foame. Cele mai bune surse de vitamina B1 sunt drojdia de bere, vegetale verzi şi orezul.

 

Vitamina B12

Deficienţa de vitamina B12 este asociată diferitelor tipuri de inflamaţie la nivelul abdomenului inferior, afectând activitatea bacteriilor benefice la nivelul intestinului subţire şi conducând la indigestie şi metabolism încetinit. Cele mai bune surse de B12 sunt: fructele de mare, laptele, brânza, ouăle, carnea de pui şi cea de vită. 

×