x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca va fi reluată

Imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca va fi reluată

30 Noi 2012   •   14:01
Imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca va fi reluată
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca va fi reluată în scurt timp. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii după ce experţii străini au concluzionat că produsul este sigur, iar rata reacţiilor adverse uşoare sau moderate este normală, de doar una la mie în România.
Redactor: Ministrul sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat că vaccinul BCG este un produs sigur, utilizat încă din 1931 şi autorizat în prezent în 46 de ţări. Arafat a mai anunţat că Ministerul Sănătăţii va tipări, începând de săptămâna viitoare, ghiduri pentru administrarea vaccinului şi tratamentul reacţiilor adverse, astfel încât părinţii să nu mai fie surprinşi de apariţia acestora.

Raed Arafat: Unul dintre motivele pentru care familiile s-au speriat, pe bună dreptate, este că nu li s-a explicat la vaccinare care sunt riscurile de apariţie a reacţiilor.

Redactor: Arafat a recomandat părinţilor să nu apeleze la vaccinuri sau medicamente necontrolate şi neautorizate.
Raed Arafat: Nu sfătuim pe nimeni să folosească orice formă de vaccin adus nici de bişniţari, nici de nimeni privat, fără control. Poate să-i înşele, să aducă ceva care nu se ştie ce este. Deci nu recomandăm utilizarea unor vaccinuri care nu sunt aduse pe cale oficială.

Redactor: Ministrul sănătăţii a mai afirmat că refuzul părinţelor de a vaccina copii contra tuberculozei pune în pericol viaţa acestora, existând riscul ca ei să dezvolte forme severe ale bolii, mai ales în primii cinci ani de viaţă.

×