x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce nu trebuie să facem dimineața și cât de important este cu ce picior coborâm din pat!

Ce nu trebuie să facem dimineața și cât de important este cu ce picior coborâm din pat!

de Redacția Jurnalul    |    06 Mai 2023   •   06:40
Ce nu trebuie să facem dimineața și cât de important este cu ce picior coborâm din pat!
Sursa foto: Hepta

Specialiștii Universității Pennsylvania recomandă tuturor locuitorilor planetei să se dea jos din pat punând pe podea piciorul care trebuie.

Analizând datele a 240 de americani cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani, în cadrul unui amplu experiment, oamenii de știință au constatat că marele inamic al omului este teama. În opinia cercetătorilor, prognoza interioară pentru evenimente negative efectează funcționarea normală a memoriei și "programează" creierul în mod corespunzător.

Pentru a-și confirma ipoteza, experții i-au rugat pe particiipanții la studiu să folosească o aplicație pentru telefonul mobil care măsoară nivelul de stres. Concret, utilizatorii urmau să răspundă zilnic, timp de mai multe săptămâni, la întrebarea dacă se așteaptă la o zi tensionată și, de asemenea, să evalueze starea de încordare. 

La finalul experimentului, oamenii de știință au descoperit că îngrijorările și pesimismul cu care ne trezim, uneori, dimineața are legătură directă cu memoria. Adică, este suficientă o singură nedumerire, o simplă emoție, un banal semn de întrebare, ca mintea noastră să intre într-un fel de stare de panică. 

Prin urmare, specialiștii recomandă ca, imediat după trezire, să ascultăm muzică în locul emisiunilor de știri, să nu ne repezim la telefon urmărind ultimele postări pe rețelele de socializare și, foarte important, să începem ziua cu piciorul drept!

×
Subiecte în articol: dimineaţa teama pesimism ingrijorare