Alergia rinosinusală reprezintă o reacție exagerată a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Această reacție exagerată produce inflamații și simptome care afectează în principal nasul, dar și ochii, urechile, gâtul și gura.
Domnul dr. Adrian Ilie, medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” precizează, în cadrul interviului, ce investigații sunt necesare pentru stabilirea diagnosticului de rinită și în ce constă tratamentul.
- Alergiile sunt frecvente în rândul populației. Care este cauza și cum putem să le prevenim?
Prevalența bolilor alergice este în creștere, în special în țările dezvoltate din cauza creșterii expunerii la poluanții atmosferici, cât și din cauza scăderii expunerii la infecții în timpul copilăriei prin utilizarea crescută de antibiotice.
Citeşte şi
Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli
Mecanismul fundamental al stărilor alergice este o reacție de apărare anormală, exagerată a organismului față de un alergen, adică o substanță din mediul înconjurător. În prezent, alergia este considerată o boala sistemică (generală) a organismului, care se manifestă sub forma uneia sau a mai multor afecțiuni corelate. Dintre manifestările alergice se pot enumera: alergia nazală, urticaria cronică, eczemele, astmul alergic, faringitele alergice, manifestările auriculare sau oculare, polipoza nazală.
Rinita alergică este considerată a fi cea mai frecventă dintre acestea, estimându-se că afectează 10% din populație, procesul fiind în creștere.
........................
Citește continuarea pe ANTENA SATELOR