x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Asociaţia Sofi Roz Bacău

Asociaţia Sofi Roz Bacău

12 Oct 2010   •   00:00
Asociaţia Sofi Roz Bacău

Asociaţia Sofi Roz Bacău este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată în februarie 2005 şi ale cărei obiective principale sunt: promovarea educaţiei medicale în ceea ce priveşte cancerul la sân, revigorarea spiritului civic al femeilor deja diagnosticate, pentru a oferi sprijin psihologic celorlalte.

Pentru realizarea scopului său, Asociaţia Sofi Roz:
- organizează şi desfăşoară activităţi civice;
- constituie un program permanent pentru susţinere psihologică a femeilor din judeţul Bacău, care au fost deja diagnosticate;
- organizează periodic seminarii pe teme de educare privind importanţa depistării precoce a cancerului de sân;
- dezvoltă relaţii de colaborare cu alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale.

Asociaţia Sofi Roz reuneşte, în special, pacienţi care se luptă cu cancerul mamar, însă aceştia sunt ajutaţi şi de un grup de voluntari. Mioara Spiridon, preşedintele acestei asociaţii, afirmă că cea mai importantă pro­blemă cu care se confruntă este cea legată de "lipsa unei legislaţii corespunzătoare pentru ca şi masectomia să fie recunoscută ca handicap". Desigur, există şi alte nemulţumiri, afirmă Mioara Spiridon: acordarea de proteze mamare gratuite, probleme în asigurarea tratamentului prescris de oncologi din cauza lipsei fondurilor (dosare, comisii, aprobări etc.).

Comparativ cu alte asociaţii sau fundaţii, la Sofi Roz, recesiunea economică nu s-a prea resimţit. "Noi ne-am derulat activităţile propuse, întâlnirile de grup pentru susţinerea morală reciprocă a pacientelor diagnosticate. Acest lucru este posibil şi datorită legăturilor pe care le avem cu alte asociaţii de acelaşi profil şi împreună cu care desfăşurăm acţiuni comune. Acest lucru este posibil în limita fondurilor disponibile. De asemenea, am făcut schimburi de experienţă cu asociaţii din Braşov, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Timişora".

Multe dintre membrele asociaţiei s-au împrie­tenit astfel că, "la întâlnirile noastre ne simţim ca într-o mare familie", mai spune Mioara Spiridon.
Voluntariat 100%

Înscrierea în Asociaţia Sofi Roz nu este condiţionată de plata vreunei taxe sau a vreunei cotizaţii. "Noi ne susţinem financiar din fondurile de 2% şi din sponsorizări, fondurile strânse sunt folosite pentru activităţile curente şi pentru acordarea de proteze mamare pacientelor care ne soli­cită ajutorul. În rest, toată munca este făcută prin voluntariat (nimeni nu este salariat)."

Pentru înscriere, orice doritor trebuie să ne contacteze pentru a primi un formular de adeziune, care conţine decât datele de contact şi exprimarea dorinţei de a fi membru al asociaţiei, precizează preşedinta Sofi Roz Bacău.

Datele de contact ale Asociaţiei sunt:
Bacău, Str. Slănicului 5/5.
Cont bancar:  RO80 RNCB 0279 0144 3131 0001
Cod de înregistrare  fiscală: 17276540
Tel/Fax: 0334 809810
Mobil: 0746 987315, 0744 122452
e-mail: sofirozbacau@yahoo.com

×
Subiecte în articol: de ştiut