Conjunctivita este o inflamație a membranei care acoperă albul ochilor și partea interioară a pleoapelor. Conjunctivita, o afecțiune comună, nu este de obicei gravă, dar poate fi incomodă și iritantă.
Conjunctivita afectează de obicei ambii ochi în același timp, deși poate începe la un singur ochi și să se răspândească la celălalt după o zi sau două.
Aceasta poate fi asimetrică, astfel încât să afecteze un ochi mai mult decât celălalt. (PM)
Conjunctivita. Simptomele, prevenirea și tratamentul
Conjunctiva — membrana transparentă care se află între globul ocular şi pleoapă — se poate inflama din mai multe cauze. Conjunctivitele sunt cauzate de infecţii bacteriene sau virale ori de reacţii alergice la polen, fum sau alte substanţe iritante. În cele mai multe cazuri, inflamaţia dispare de la sine în câteva zile.
Deşi poate fi extrem de contagioasă, conjunctivita este rareori periculoasă şi, dacă este depistată şi tratată cu promptitudine, nu afectează vederea.
Simptome
1) Senzatii de arsură, de mâncărime la ochi, secreţie de mucus consistentă şi lipicioasă din ochi — acestea pot indica o conjunctivită bacteriană, numită mai frecvent conjunctivită acută.
2) Lăcrimare intensă, inflamare a ganglionilor limfatici şi secreţii uşoare de mucus de la un singur ochi — acestea sunt simptome ale conjunctivitei virale.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,