Ce este gastrita? Gastrita este o inflamație acută sau cronică a mucoasei gastrice caracterizată prin ulcerații superficiale ale mucoasei. Gastritele cronice sunt induse în special de o bacterie, Helicobacter pylori, care se localizează sub stratul protector de mucus al epiteliului gastric (una dintre straturile mucoasei).
Această bacterie posedă un bogat echipament enzimatic, care e format din substanțe ce îi permit să supraviețuiască în mediul acid al stomacului.
O bună parte a populației se confruntă cu această patologie, care poate avea cauze multiple și care se manifestă de cele mai multe ori prin arsuri și durere la nivelul stomacului.
Gastrita acută este mai des întâlnită comparativ cu alte tipuri de gastrită și aceasta apare în câteva zile sau chiar câteva ore, de unde și numele de ”acut” și poate fi tratată în decurs de câteva săptămâni sau chiar câteva zile, în funcție de profunzimea inflamației.
Gastrita cronică se caracterizează prin inflamație persistentă care produce modificări structurale și de funcție, ireversibile.
Care sunt cauzele apariției gastritei
⦁ bacteria Helicobacter pylori, s-a afirmat că aceasta e adevărata cauză a bolii și tratamentul specific pentru distrugerea bacteriei a determinat vindecarea gastritei. Această bacterie poate fi..............