x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Miercuri vor fi evaluate primele dosare pentru tratamentul fără interferon; accesul la tratament, de la 1 decembrie

Miercuri vor fi evaluate primele dosare pentru tratamentul fără interferon; accesul la tratament, de la 1 decembrie

24 Noi 2015   •   17:51
Miercuri vor fi evaluate primele dosare pentru tratamentul fără interferon; accesul la tratament, de la 1 decembrie

Prima comisie de experţi a CNAS pentru afecţiuni hepatice care evaluează dosarele pentru tratamentul fără interferon se va întruni miercuri, în prezent fiind depuse 123 de dosare la sediul Casei.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS remis AGERPRES, casele de asigurări mai pot transmite dosare pentru tratament fără interferon şi în cursul zilei marţi şi care intră în analiza de miercuri a acestei comisii.

Până la finalul acestei săptămâni, deciziile comisiei vor fi transmise la casele de asigurări de sănătate şi vor permite accesul la tratament începând cu data de 1 decembrie 2015.

"În perioada următoare, comisia de experţi  pentru afecţiuni hepatice se va întruni ori de câte ori vor fi depuse la CNAS  aproximativ 100 de dosare. Cu siguranţă, dacă ar fi fost depuse azi 5.000 de dosare, ele nu ar fi putut fi analizate decât pe parcursul câtorva luni", a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, conform comunicatului de presă.

CNAS reaminteşte că procedura de întocmire a dosarelor şi informaţiile despre modul în care pacientul intră în posesia tratamentului fără interferon sunt publicate pe site-ul CNAS la secţiunea "Medicamente - tratament fără interferon".

"Până la data de 13 noiembrie 2015 au fost distribuite 2.720 de vouchere pentru investigaţii în cele 11 centre din ţară desemnate pentru evaluarea şi monitorizarea pacienţilor în vederea acordării tratamentului fără interferon. Perioada de valabilitate a investigaţiilor efectuate în baza acestor vouchere este de 3 luni. Procesul de distribuire a voucherelor va continua", menţionează CNAS.

În baza contractului cost-volum-rezultat încheiat de CNAS, vor beneficia de tratament fără interferon pacienţii cu hepatită cronică virală C şi ciroză hepatică C, cu stadiul de fibroză F4.

×
Subiecte în articol: tratament fara interferon interferon