x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă (P) Siguranța actului medical în cabinetul stomatologic

(P) Siguranța actului medical în cabinetul stomatologic

28 Noi 2012   •   08:31
(P) Siguranța actului medical în cabinetul stomatologic
Sursa foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP
”Sănătatea dentară a familiei mele”

Tot mai multe studii prezintă pericolul contaminării cu viruși deosebit de periculoși în timpul vizitelor la cabinetul stomatologic. Hepatita B și C, virusul HIV, precum și tuberculoza sunt cele mai frecvente boli la care sunt expuși pacienții.

Pentru a evita expunerea la orice fel de risc, este important ca persoanele care apelează la serviciile unui medic stomatolog, să se informeze cu privire la regulile de igienă impuse de standardele internaționale.

Siguranța actului medical impune respectarea cu maximă strictețe a normelor de sterilizare în toate etapele efectuării actului medical. De asemenea, pentru a preveni și împiedica răspândirea germenilor patologici, în fiecare cabinet stomatologic ar trebui să existe:
•    trusă de consultație și instrumentar steril, cu marcajul datei si orei sterilizării
•    echipament personal de protecție – halat, mănuși, mască, ochelari de protecție
•    soluții antiseptice de prespălare și spălare a mâinilor
•    consumabile de unică folosință: pahare, aspirator salivar, câmp de lucru, tăvițe de consultație
•    aparatură modernă de sterilizare

Clinica Stomatologică Multident – clinica familiei tale, tratează cu maximă seriozitate siguranța actului medical. În fiecare cabinet există materiale și instrumente de ultimă generație, consumabile de unică folosință iar procedurile de sterilizare efectuate în cadrul clinicii sunt la cele mai ridicate standarde.
   
Atât prin calitatea serviciilor oferite, cât și prin măsurile stricte de igiena si sterilizare, echipa de profesioniști din cadrul Clinicii Stomatologice Multident, asigură pacienților cele mai bune și sigure condiții de tratament.

Mai multe informaţii pe site-ul: www.multident.ro
Pentru programări puteți suna la numerele de telefon: 021.232.15.22/0785.644.977

Campania de informare publică “Sănătatea dentară a familiei mele” este iniţiată de Clinica Stomatologică Multident, în parteneriat cu Jurnalul Naţional, SfatulPărinților.ro şi Sănătatea Press Group.

×