Respirația urât mirositoare poate avea o mulțime de cauze. Dacă este vorba de o carie, atunci aceasta trebuie rezolvată la dentist. Pentru toate celelalte afecțiuni care determină halena avem la dispoziție câteva soluții și putem folosi ingrediente pe care avem mai mereu în bucătărie.
Printre cele mai răspândite cauzele care fac respirația urât mirositoare se numără limba acoperită cu bacterii, carii dentare, boli gingivale și igiena orală deficitară. Alimentele rămân blocate între dinți, dar unele, cum ar fi ceapa și usturoiul, pot provoca mai frecvent respirația urât mirositoare. De asemenea, fumătorii au această problemă. Pentru a menține o bună igienă dentară, avem la îndemână câteva remediii simple.
1. Bea apă. Gura uscată poate fi provocată de mai multe lucruri, iar unul dintre cele mai importante este deshidratarea. Aceasta se poate remedia simplu, bând câtă apă trebuie în fiecare zi. Saliva ajută la menținerea igienei orale și inhibă dezvoltarea germenilor.
2. Cuișoarele ajută la împrospătarea respirației și luptă împotriva germenilor care cauzează cariile dentare și halena. Vă puteți împrospăta respirația dacă mestecați cuișoare doar de câteva ori pe zi. Acesta estompează treptat și respirația urât mirositoare, împiedicând dezvoltarea germenilor care o provoacă.
3. Bea ceai verde. Există numeroase moduri în care acest ceai verde este benefic pentru organism în general și în igiena dentară în special. Potrivit cercetărilor, antioxidanții din ceaiul verde contracarează mai multe dintre motivele care duc la respirația urât mirositoare. În special, polifenolii diminuează germenii și compușii sulfuroși care provoacă respirația urât mirositoare. Înainte de a merge la culcare, prepară două cești de ceai și lasă-le să se infuzeze în frigider toată noaptea. Toarnă ceaiul într-o sticlă și bea treptat pe parcursul zilei.
4. Mănâncă semințe de fenicul. Unele condimente și ierburi au uleiuri esențiale aromate. În urma consumului de mâncăruri cu usturoi și alte mâncăruri picante, acestea pot ajuta la mascarea mirosului respirației. În mod similar, semințele de fenicul oferă un ulei esențial parfumat cu calități antimicrobiene care pot ajuta la respirație. Semințele sărate de fenicul stimulează producția de salivă, care ajută la distrugerea microorganismelor dăunătoare. Adăugarea acestui ingredient în ceai poate fi folosită și pentru a crea o băutură care curăță gura.
5. Consumă iaurt. Iaurtul conține Lactobacillus, o bacterie utilă. Intestinul este doar o regiune în care aceste bacterii benefice ajută organismul să lupte împotriva microbilor patogeni. Asigură-te că iaurtul este sărac în zahăr, cum ar fi iaurtul simplu sau degresat, deoarece acest lucru poate ajuta la reducerea respirației urât mirositoare. Zahărul hrănește în mod natural bacteriile, care sunt un mare contribuitor la respirația urât mirositoare. Așa că evitați iaurtul zaharat și optați în schimb pentru cel probiotic.