x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului 5,2 milioane de copii au rămas orfani din cauza pandemiei de COVID-19

5,2 milioane de copii au rămas orfani din cauza pandemiei de COVID-19

25 Feb 2022   •   15:02
5,2 milioane de copii au rămas orfani din cauza pandemiei de COVID-19

Circa 5,2 milioane de copii cu vârste 18 ani şi-au pierdut un părinte sau un tutore în timpul pandemiei de COVID-19, arată un studiu al Imperial College din Londra, publicat în revista The Lancet, și citat de EFE.

"A fost nevoie să treacă peste zece ani pentru ca 5 milioane de copii să rămână orfani din cauza SIDA, în condiţiile în care acelaşi număr de copii au rămas orfani în cei doi ani de pandemie", spune Lorraine Sherr, autoare studiului.

Cercetarea a fost realizată în 20 de state și arată că cei mai afectați au fost minorii între 10-17 ani, 2,1 milioane dintre aceștia pierzându-și un părinte sau tutore din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Au mai rămas orfani 500.000 de copii sub 4 ani și 740.000 de copii între 5-9 ani. 

Cea mai mare creștere a minorilor afectați a fost în perioada 1 mai - 31 octombrie 2021, când numărul lor s-a dublat față de perioada precedentă.

Rata de mortalitate provocată de coronavirus a fost mai mare la bărbați, 75% dintre copii rămândn orfan de tată sau tutore de sex masculin.

Riscul mai mare a fost la copii afectați de sărăcie, violență, boli, depresie, exploatare, probleme de sănătate mintală.  

 

×
Subiecte în articol: copii orfani COVID