x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Alexandru Rafila promite o rețea de centre de adicție pentru minori

Alexandru Rafila promite o rețea de centre de adicție pentru minori

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2024   •   14:40
Alexandru Rafila promite o rețea de centre de adicție pentru minori
Sursa foto: Lucian Alecu

Realizarea unei rețele de centre de adicție pentru minori la nivel național reprezintă o prioritate a Ministerului Sănatății, spune ministrul Alexandru Rafila.

„Participarea autorităților locale la acest proiect este esențială și vreau să mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și primarului orașului Bistrița, Gabriel Lazany, pentru deschiderea și implicarea în acest proiect destinat copiilor și adolescenților, dar și familiilor lor afectate de consumul de droguri. Centrul de la Bistrița va dispune și de spații recreative, terenuri de sport și bazin de înot”, afirmă Rafila.

„Tratamentul, combaterea adicției și reintegrarea sunt esențiale și stă în puterea noastră să venim în sprijinul acestor tineri”, adaugă ministrul, potrivit căruia colaborarea cu Asociația Zi de Bine, care a dezvoltat un model de bună practică la Spitalul de Psihiatrie din Voila, „va duce curând la realizarea unor astfel de centre și la Bistrița și la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci din județul Olt”.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila centru adictie minori